Tri iznimna glazbena dragulja

LJETO KLASIKE U ARENI: Opera "Aida" večeras u pulskom amfiteatru

| Autor: Vanesa BEGIĆ i Bojana ĆUSTIĆ JURAGA

Nakon "Aide" u nastavku programa u Areni je Beethovenova "9. simfonija" 27. srpnja te opera "Carmen" 1. kolovoza. Odabirom ova tri programa iz produkcije riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca, koja u sebi nose snagu klasičnih djela i bogatstvo novih interpretacija, oživljava se sinergija vrhunske umjetnosti i povijesnog, antičkog amfiteatra

Nakon velikog prošloljetnog uspjeha kada je u velikom stilu, pred tisućama posjetitelja, vratio operu u Arenu u Puli, festival Summer Classics /Ljetna klasika Opere riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca i ove godine stiže u pulski amfiteatar, i to ovoga ljeta s čak tri programa, tri glazbena i glazbeno-scenska dragulja.

Vrhunski solisti

Vrhunski solisti i zvjezdana noć u antičkoj Areni ponovno će postati kulisa glazbenih spektakala – opere "Aida" večeras, 25. srpnja, Beethovenove "9. simfonije" 27. srpnja te opere "Carmen" 1. kolovoza. Odabirom ova tri programa, koja u sebi nose snagu klasičnih djela i bogatstvo novih interpretacija, oživljava se sinergija vrhunske umjetnosti i povijesnog, antičkog amfiteatra. Serijal potpisuje riječka nacionalna kazališna kuća HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s brojnim partnerima iz Pule, Rijeke i inozemstva.

Solisti su Kristina Kolar, Dubravka Šeparović Mušović, Luis Chapa, Girogio Surian, Goran Jukić, Luka Ortar, a dirigent Ville Matvejeff.

Ovaj je program jučer najavljen na konferenciji za novinare u pulskoj Komunalnoj palači, kada je zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, izrazila zadovoljstvo dolaskom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, koje potpisuje produkciju sve tri izvedbe, na najljepšu pozornicu na otvorenom, onu pulske Arene. Zahvalila se intendatu HNK Ivana pl. Zajca, Marinu Blaževiću, pokretaču ove operne priče u Areni, te izjavila kako se raduje energiji i pozitivnom okruženju koje će vladati na njihovim nastupima, a u kojima će moći uživati mnogobrojni građani i turisti. Marin Bažević, koji je i redatelj "Aide", istaknuo je da su sve tri predstave napravljene isključivo za prostor Arene, što će dati posebnu vrijednost najavljenim izvedbama.

Nadahnute izvedbe

Operne solistice, Kristina Kolar koja će se predstaviti u ulozi Aide i Ivana Srbljan koja nosi naslovnu ulogu u Carmen izjavile su kako je svakom umjetniku čast nastupiti u predivnoj pulskoj Areni te očekuju dirljive i nadahnute izvedbe cijelog ansambla koji diše kao jedan, kako na sceni tako i privatno. Dirigenti Ville Matvejeff i Yordan Kamdzhalov istaknuli su svoje zadovoljstvo dolaskom u Pulu, prilikom za upoznavanjem ovako posebne scene i atmosfere, te rekli da očekuju nezaboravno iskustvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum