FAŽANA

Danas počinje radionica "Print zine 2019": Slovenski umjetnici BELI SLADOLED GOSTUJU U KASARNI


Leon Zuodar i Miha Perne, akademski slikari čiji je rad imao značajan utjecaj na razvoj scene umjetničkih fanzina u Sloveniji, izdali su do sada 11 umjetničkih publikacija promovirajući kvalitetne crteže koji su u usporedbi sa suvremenijim umjetničkim praksama potisnuti na marginu

 

 

Slovenski umjetnici Leon Zuodar i Miha Perne, osnivači i članovi slikarske skupine "Beli Sladoled", održat će večeras u 20 sati u Prostoru urbane kulture Kasarna u Fažani predavanje i predstavljanje svojih radova.

Radovi akademskih slikara Zuodara i Pernea predstavljeni su kao čudne i zabavne ilustracije prikazane na najjeftinijim dostupnim površinama. Najčešće se radi o fanzinima, knjigama i raznim tiskanim materijalima. Njihov rad imao je značajan utjecaj na razvoj scene umjetničkih fanzina u Sloveniji. Do sada su izdali 11 umjetničkih publikacija, među kojima i "Beli Sladoled & Friends" u kojoj su objavljeni i radovi drugih umjetnika. Cilj njihovog izdavaštva je promocija kvalitetnih crteža koji su u usporedbi sa suvremenijim umjetničkim praksama često potisnuti na marginu.

Ovo besplatno predavanje održava se u sklopu edukativne radionice izrade fanzina "Print zine 2019" koja također počinje u petak, a traje do utorka 28. svibnja u fažanskoj Kasarni. Tijekom šest dana polaznici će moći oblikovati, otisnuti i uvezati svoj fanzin u ediciji od deset primjeraka po polazniku. Raditi se može u timu ili individualno, a polaznicima će za vrijeme radionice biti osigurani alati i materijal za rad (papiri i pribor za crtanje, škare, lijepilo, pisače mašine, klamerica, PC, pristup internetu te fotokopirni uređaji), a u izradi mogu koristiti i vlastite materijale (fotografije, tekstove, ilustracije, printeve, časopise, knjige…). Radionica je namijenjena mladima od 15 do 35 godina koji se interesiraju za kreativan rad i žele se educirati o načinima i mogućnostima nezavisnog izdavaštva, te korištenju više medija i eksperimentalnim stvaralačkim pristupima.

Sljedećeg petka, dakle 31. svibnja, fanzini nastali na radionici bit će izloženi na izložbi čije je otvorenje zakazano za 20 sati. Sudjelovanje na radionici, koju vodi Oleg Morović, je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-maila kasarnafazana@gmail.com. Program su financijski podržali Ministarstvo kulture RH i Istarska županija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini