PULSKO KULTURNO LJETO

Otvorenje besplatno uz Rundeka i Jazz orkestar, 2. srpnja stiže Morcheeba

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Malo rimsko kazalište (Milivoj MIJOŠEK)

Malo rimsko kazalište (Milivoj MIJOŠEK)


Devet kulturnih događanja, od kojih osam u Malom rimskom kazalištu i jedno u Areni činit će ovogodišnji program Pulskog kulturnog ljeta, manifestacije čije je, kako su organizatori rekli nulto izdanje, predstavljeno na konferenciji za novinare u Europskom centru za mir i razvoj.

O programima su govorili pulski gradonačelnik Filip Zoričić, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo i direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj.

- Manifestacija će biti otvorena koncertom Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera 2. lipnja, a 30. lipnja upriličit će se baletna večer u izvedbi Baletnog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca iz Rijeke. Poznati britanski sastav Morcheeba, koji miješa utjecaje od trip- hopa, R'n'B-ja do bluesa i popa nastupit će 2. srpnja. Potom 7. srpnja dolazi ansambl Lado, 8. srpnja je večer opernih arija riječkog HNK-a, a 14. srpnja također će biti u znaku klasike. Svi ovi programi održat će se u Malom rimskom kazalištu. U Areni će pak 26. srpnja biti upriličena poznata opera "Tosca". Zatim, 15. kolovoza stižu zborovi iz Amerike u programu "The Notebook od Leonardo da Vinci", na Malom rimskom, a 18. kolovoza na rasporedu je mjuzikl "Most", autora poznatog pulskog odvjetnika Emira Kulenovića, najavio je Komšo.

Filip Zoričić istaknuo je svoje zadovoljstvo što će se ove godine održati pravo kulturno ljeto, a Malo rimsko kazalište je, kako je kazao, predivna pozornica za ta vrlo kvalitetna zbivanja. Ponosan je i na sve suradnike, na Arheološki muzej Istre i na pulsku Turističku zajednicu.

Da je Pula dobila sjajnu kulturnu pozornicu, potvrdila je i Sanja Cinkopan Korotaj, ističući da će koncert otvaranja sezone, nastup Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a zahvaljujući Arena hospitality groupu biti besplatan, a uskoro će biti dostupno više informacija o preuzimanju karata.

Ulaznice za sve programe bit će dostupne za nekoliko dana putem Eventima, najjeftinije karte za neke programe iznosit će od 10 eura na više, za klasičnu glazbu od 20 do 40 eura, a za "Toscu" u Areni od 40 do 70 eura.

- Unaprijed se ispričavam za eventualne "dječje bolesti" nultog izdanja, i, kako bi rekao Krešo Dolenčić, neće biti kiše, zaključio je Komšo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini