novi brend

Pulsko kulturno ljeto: GLAZBOM I FILMOM ŽELIMO ISTAKNUTI URBANI IDENTITET PULE

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Koncert  (Snimio Dejan STIFANIC)

Koncert (Snimio Dejan STIFANIC)


Program koji bi svojom raznovrsnom kulturnom i umjetničkom ponudom trebao obogatiti društveni život građana Pule, ali i svih njezinih gostiju, nedavno je najavljen kao sasvim novi, brendirani program pod nazivom Pulsko kulturno ljeto. Pula se kao turistički grad dosad definirala već prepoznatljivim, uglavnom tradicionalnim sadržajima poput desetljećima održavanog Pulskog filmskog festivala, no novonajavljeni program trebao bi donijeti građanima i turistima i neke novine.

O čemu je točno riječ, pojasnio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

"Pulsko kulturno ljeto je brend i krovni događaj koji će u razdoblju od Dana Grada u svibnju pa do konca rujna objediniti sve programe, manifestacije, festivale i aktivnosti koji se sufinanciraju kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Pule, sredstvima Turističke zajednice grada Pule, partnera i sponzora. Ovaj krovni naziv svih događanja želi istaknuti urbani identitet grada, a to će u programima biti vidljivo kroz jazz, klasičnu glazbu i film.

Plan je da građanima Pule i posjetiteljima iz drugih krajeva svijeta omogućimo bogat i raznovrstan program na različitim lokacijama u suradnji s lokalnim dionicima, kreatorima kulturne i turističke ponude. Također, ideja je potaknuti angažman lokalnih kreativaca koji će dati dodatnu vrijednost ponudi grada", kaže Zoričić.

Cjelovit program će, dodaje, biti najavljen u travnju, uoči Dana Grada, a po okončanju poziva za dodjelu termina za održavanje programa u pulskom Amfiteatru u 2022. godini, kao i javnog poziva za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro, koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Pule u ovoj godini.

S obzirom na brojne događaje koji su se u posljednje dvije godine odgađali i otkazivali u skladu s epidemiološkom situacijom u zemlji i inozemstvu, preostaje nam samo nadati se nekom boljem vremenu i realizaciji svih najavljenih programa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater