ženska košarka

Košarkašice Pula-Orca Grupe nakon blijede predstave uvjerljivo poražene na domaćem parketu od Šibenika

SKOK DO »DOUBLE-DOUBLEA« - Merjema Bučuk (Foto: ŽKK Pula)

SKOK DO »DOUBLE-DOUBLEA« - Merjema Bučuk (Foto: ŽKK Pula)


Utakmica 15. kola Premijer lige košarkašica: Pula-Orca Grupa - Šibenik 68:87 (18:31, 13:18, 12:25, 25:13). Dom sportova »Mate Parlov«. Gledatelja: 20. Suci: Dalibor Lenac, Ivica Golić, Teo Erik.

PULA-ORCA GRUPA: Pačkovski 10, Miše 8, Begonja 18, D. Šarić, Barukčić, Dautović 7 (1-2), Bučuk 17 (3-4), Škare 8 (2-4), Babić, Giraldo.

ŠIBENIK: Dragović 2, Skorić 28 (6-8), Dobrić 11 (1-1), Baban 3, Vlaić, D. Šarić, Branisavljević, Stojsavljević 20 (4-5), Džafić (0-2), Mobley 23 (3-4).

Tri poena: Pula-Orca Grupa 8/25 (Begonja 4, Miše 2, Dautović 2), Šibenik 13/30 (Skorić 6, Mobley 4, Dobrić 2, Baban). Skokovi: Pula-Orca Grupa 48 (Dautović 11), Šibenik 43 (Stojsavljević 14).

Novi poraz, treći u 2024. i ukupno deseti u prvenstvu, upisale su košarkašice Pula-Orca Grupe na domaćem parketu od Šibenika. Puljanke su pružile blijedu predstavu koja je okončana s »plus 19« u korist gošći, razlikom koja je »puna šaka brade« za igračice trenera Ivana Đukića.

U obrani nezainteresirane, a u napadu neprecizne, bile su lak plijen za gošće predvođene Lucijom Skorić i Amandom Mobley koje su, dok su bile u igre, zajedničkim snagama ubacile više koševa nego cijela domaća ekipa.

Na njihovim krilima stigle su Šibenčanke u 34. minuti do ogromnih 37 poena prednosti (48:85), a onda je njihov trener, hrvatski izbornik Stipe Bralić, odlučio s parketa povući svoje najjače uzdanice. Iskoristile su to domaće košarkašice da u preostalom vremenu naprave 20:2 i tako kozmetički zakamufliraju poraz.

Uspjele su Puljanke održavati rezultatsku neizvjesnost tek u uvodne četiri minute (11:12), no teško je bilo za očekivati da će u tom ritmu na duže staze uspjeti parirati gošćama. Prognoze su se potvrdile već na ulasku u sedmu minutu, kad je kod rezultata 13:21 trener Đukić bio primoram pozvati prvi time-out, no niti savjeti s klupe nisu uspjeli zaustaviti pad domaćih.

Puljanke nije služio vanjski šut, što je olakšalo posao protivnicama koje su se »stisnule« u reketu i tako onemogućile ulaze Pačkovski, a na drugoj su strani terena zatrpavale koš iz svih pozicija i na razlićite načine.

Ne može se u ovakvoj utakmici računati na nešto više od poraza kad se u prvoj četvrtini primi 31 koš, jer si onda Šibenčanke mogu dopustiti luksuz da u drugoj promašuju zicere, a da se to ne osjeti u rezultatu, nakon čega su u nastavku susreta opet namjestile ruke i odjurile do pobjede.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of