NIŽU POBJEDE

Hrvatske košarkašice i dalje stopostotne u pripremama za Europsko prvenstvo: TRI ISTRANKE NAMEĆU SE IZBORNIKU

| Autor: Roberto CAR
Puljanka Nina Premasunac (Snimio Ronald Goršić/Cropix)

Puljanka Nina Premasunac (Snimio Ronald Goršić/Cropix)


Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija nastavlja s pobjedama u sklopu priprema za nastup na Europskom prvenstvu, koje će se od 17. do 27. lipnja igrati u Francuskoj i Španjolskoj.

Odabranice hrvatskog izbornika Stipe Bralića sa stopostotnim su učinkom odradile porečki dio priprema, tijekom kojeg su upisale po dvije pobjede protiv odabranih vrsta Crne Gore te Bosne i Hercegovine, a u istom su ritmu nastavile po preseljenju u Split.

Turnir na Gripama okupio je tri reprezentacije, a Hrvatska ga je otvorila pobjedom 73:62 nad Slovačkom. Najefikasnija igračica susreta bila je Porečanka Ivana Dojkić s 24 postignuta poena, kojima je pridodala šest skokova i četiri asistencije. Istaknula se i Pazinjanka Lea Miletić s 13 poena i 11 skokova, a do "double-double" učinka od 15 poena i 10 skokova stigla je i Andrijana Cvitković.

U drugom susretu Slovačka je rezultatom 64:59 svladala Grčku, da bi turnir zaključio ogled između Hrvatske i Grčke u kojem su hrvatske igračice slavile sa 61:41. Cvitković je u pobjedu ugradila 13 poena i isto toliko skokova, Dojkić je pridodala deset poena, Miletić devet, a isto toliko Grkinjama je ubacila i treća istarska košarkašica u reprezentativnom dresu, Puljanka Nina Premasunac.

Po okončanju susreta reprezentacija se uputila prema Velikoj Gorici, gdje će odraditi završni tjedan priprema te 11. lipnja odigrati "generalku" protiv Poljske. Tri dana kasnije slijedi odlazak put Strasbourga, koji će biti domaćin skupini D u kojoj se, uz Hrvatsku, nalaze još i Francuska, Rusija i Češka. Hrvatske košarkašice europsku smotru otvaraju protiv domaćina, 17. lipnja s početkom u 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini