SVIJET MAGIJE I ČAROBNJAŠTVA

Na police domaćih knjižara uskoro dolazi "Harry Potter i ukleto dijete"

| Autor: Portal NoviList
(Foto: PR)

(Foto: PR)


Prošlo je devetnaest godina otkako su Harry Potter, Ron Weasley i Hermiona Granger spasili čarobnjački svijet. Sad nam se vraćaju u čudesnoj pustolovini u društvu nove generacije koja tek počinje pohađati Školu vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu.

Dok se Harry hvata ukoštac s avetima prošlosti, njegov najmlađi sin Albus muči se s teretom neželjenog obiteljskog nasljeđa. U srazu prošlosti i sadašnjosti, otac i sin prisiljeni su na utrku kroz vrijeme dok se bore sa zagonetnim silama koje im ugrožavaju budućnost.

Kazališni komad „Harry Potter i ukleto dijete“, nastao prema izvornom predlošku J. K. Rowling, Johna Tiffanyja i Jacka Thornea, potpuna je i integralna verzija izvedbenog teksta predstave koja se izvodila na West Endu i osvojila brojne nagrade.

Ovo izdanje sadrži završni dijalog i didaskalije iz izvorne dvodijelne drame, razgovor između redatelja Johna Tiffanyja i autora Jacka Thornea, obiteljsko stablo Potterovih te kronologiju ključnih događaja u čarobnjačkom svijetu do „Harryja Pottera i ukletog djeteta“.

Zaljubljenici u svijet magije i čarobnjaštva mogu uživati u novim izdanjima svima omiljenog serijala koji se do sada prodao u više od 600 milijuna primjeraka i čiji su naslovi prevedeni na više od 85 svjetskih jezika te poslušan u više od milijarde sati kao audio knjiga.

Prijevod na hrvatski potpisuje Dubravka Petrović, koja je domaćoj publici poznata od prije jer je za Algoritam prevela četiri nastavka („Harry Potter i Plameni pehar“, „Harry Potter i Red feniksa“, „Harry Potter i Princ miješane krvi“ i „Harry Potter i Darovi smrti“).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater