"FRAGILE"

Sanja Simeunović Bajec izlaže u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici: Svjetlost kao metafora pobjedničke snage

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Dio izloženih slika Sanje Simeunović Bajec

Dio izloženih slika Sanje Simeunović Bajec


U povodu Noći knjige, ali i Dana grada Pule, u Gradskoj knjižnici i čitaonici otvorena je izložba pulske akademske slikarice Sanje Simeunović Bajec naslovljena "Fragile".

Novi ciklus radova sugestivnog naziva - 'Krhkost', nastao je u atmosferi sveprožimajućeg straha i neizvjesnosti, kao i pod utjecajem onoga što osjećamo i proživljavamo tijekom ovog novog normalnog doba.

- To se nastajanje dogodilo na granici stvarnog i nestvarnog, dakle u središtu, u izvoru. Meditativni momenti u radovima reflektiraju svjetlost kao metaforu pobjedničke snage i otmjenosti koja krhkost čuva, a njenu prividnu lomljivost označava kao najdivotniju, najčudesniju i najsnažniju sposobnost čovjekova bića. Svojevrsni paradoks, kao što je i sam čovjek, kazala je autorica o svojim radovima.

Sanja Simeunović Bajec rođena je u Puli. Završila je srednju školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli te diplomirala na Filozofskom fakultetu u Rijeci - Odsjek likovne kulture, slikarski odjel u klasi prof. Ksenije Mogin.

Radi u srednjoj školi Primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula kao profesorica stručnih predmeta. Uz umjetnički rad i rad u školi, predsjednica je Udruge More u kojoj je osnivač likovno-kreativne radionice Artić.

Izlaže samostalno i sudjeluje u skupnim izložbama u inozemstvu. Članica je HDLU-a Istre. Njezini učenici iz likovno-kreativne radionice Artić dobitnici su više nagrada i priznanja, a posljednje nagrade i priznanja stižu iz dalekog Japana.

Izložba se može razgledati do 15. svibnja u radno vrijeme Gradske knjižnice i čitaonice Pula, odnosno od ponedjeljka do petka od 7.30 do 19.30 sati i subotom od 7.30 do 13 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of