GALERIJA FONTICUS

Novi selektirani, kolektivni, tematski, likovni projekt: UMJETNIČKO PROPITIVANJE I PROBLEMATIZIRANJE KOMUNIKACIJE

| Autor: Luka JELAVIĆ
Raznovrsni su odgovori autora na temu komunikacije

Raznovrsni su odgovori autora na temu komunikacije


Autor projekta Eugen Borkovsky pozvao je autore na promišljanje teme komunikacije, na umjetničko rasvjetljivanje i problematiziranje pojma i fenomena komunikacije u suvremenom prostoru i vremenu

Još jedan veliki likovni, tematski, selektirani i kolektivni projekt predstavljen je u Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu, kojim su i umjetnici dali svoj prilog obilježavanju Dana općine.

Asocijacija i komunikacija

Autor projekta Eugen Borkovsky pozvao je autore na promišljanje teme komunikacije, na umjetničko rasvjetljivanje i problematiziranje pojma i fenomena komunikacije u suvremenom prostoru i vremenu. U posljednjih dvadesetak godina ta je tema već bila obrađivana u galeriji Fonticus, ali samo fotografijom članova Udruge fotografa Istre. Sada su na temu komunikacije u suvremeno vrijeme umjetnici odgovorili kroz mnoge likovne forme i izraze, od slike i fotografije do instalacija, video radova i performansa. Zastupljene s brojne likovne tehnike, pa je autor projekta radove podijelio u nekoliko uvjetno srodnih grupa.

- Od autora su se očekivali radovi koji problematiziraju pojam komunikacije, interpretaciju ili asocijaciju koje on izaziva. Kao i kod dosadašnjih tematskih projekata, nadao sam se inspirativnom radu i kreativnim rezultatima! Osmišljeni radovi sa višeslojnom porukom imali su prvenstvo prilikom selekcije. Rezultati su uronjeni u recentno povijesno vrijeme pa su, uz povezivanje sa zadanim pojmom, progovarali o situaciji, dojmovima, stavovima autora. Ovisno o prispjelim radovima, iskristalizirao se ovaj projekt, rekao je Eugen Borkovsky prilikom predstavljanja radova na ovoj izložbi koju je službeno otvorio načelnik Općine Grožnjan Claudio Stocovaz.

Zastupljeno 47 autora

U ovom projektu svojim različitim radovima zastupljeno je čak 47 autora iz nekoliko zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, BiH, Njemačka…) - Lea Bernetič Zelenko, Nataša Bezić, Željko Bobanović Don Bobo, Matjaž Borovničar, Darko Brajković Njapo, Samir Cerić Kovačević, Barbara Cetina, Slađan Dragojević, Bogomir Duzbaba, Fernando, Krešimira Gojanović, Željka Gradski, Igor Gustini, Evin Hadžialjević, Tomislav Hršak, Slavica Isovska, Ivanković Pamela, Željka Gradski, Marino Jugovac, Milena Kafol, Imrana Kapetanović, Amina Konate Visintin, Silvana Konjevoda, Miranda Legović, Milan Marin, Slavica Marin, Klavdija Marušič, Josip Mijić, Nevenka Miklenić, Tereza Pavlović, Renata Pentek Šimoković, Iris Poljan, Živana Selimović, Goran Gromsky Skorup, Dorotea Smrkinić, Krunislav Stojanovski, Goranka Supin, Luiza Štokovac, Noel Šuran, Asja Vasiljev, Andrea Verdelago, Vasko Vidmar, Matilda Zanini, Andrej Zbašnik, Martin Zelenko, Rok Zelenko i Klemen Zupanc.

Dvadesetak umjetnika zastupljenih u tom projektu došlo je u Fonticus na prezentaciju projekta i otvaranje izložbe. Cijeli projekt upotpunjen je velikim katalogom s DVD-om na kojemu su svi radovi i njihovi autori, s osvrtom autora projekta na predstavljene radove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater