izložba dječjih radova

U Galeriji Hermana radovi djece Škole za odgoj i obrazovanje

| Autor: Glas Istre
(Foto: Galeria Hermana/Facebook)

(Foto: Galeria Hermana/Facebook)


Izložbom dječjih radova pulske Škole za odgoj i obrazovanje nastavlja se ovogodišnji izložbeni ciklus u Galeriji Hermana. Otvorenje je zakazano za utorak, 30. travnja u 19 sati.

Škola za odgoj i obrazovanje – Pula jedina je ustanova na području Istarske županije koja provodi osnovnoškolske i srednjoškolske programe odgoja i obrazovanja namijenjene učenicima s većim i višestrukim teškoćama u razvoju. Od početaka njezinog rada, 1958. godine, u Školi su svoje temeljne, ali i akademske i stručne kompetencije stjecala nebrojena djeca i mladi iz jedne od najrizičnijih i najmarginaliziranijih skupina našeg društva – oni s intelektualnim i ostalim utjecajnim teškoćama u razvoju. Škola ima pred sobom jedan jasan cilj koji objedinjuje sve njezine aktualne i buduće aktivnosti - suradnjom zaposlenika, obitelji i lokalne zajednice svakom učeniku omogućiti razvoj u sredini u kojoj će se osjećati prihvaćeno, voljeno, sigurno i zadovoljno, u sredini koja će djelovati poticajno na razvoj svih njegovih potencijala, u kojoj će se voditi briga o njegovim specifičnostima i gdje će se osposobljavati za samostalan život u skladu sa sposobnostima.

Na izložbi "Radovi" bit će predstavljeni radovi djece iz mlađe i srednje odgojno-obrazovne skupine, a radi se o interesantnom projektu pod mentorstvom učitelja i voditelja galerije Vedrana Šilipetra te ostalih profesora rehabilitatora u istoj školi. Posebnost izložbe svakako leži u činjenici što su svi radovi izrađeni rukom djece koja imaju poteškoća u razvoju, a istovremeno vape za interakcijom, komunikacijom i izražavanjem.   

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater