IZLOŽBA U GALERIJI HERMANA

SANJA PEREŠA MACUKA: Sasvim poseban hommage nonicama sa Stoje

Ovi Sanjini radovi odišu lakoćom, prožeti su i talijanskom transavangardom, ležerni su. Prisutan je i svojevrstan francuski štih, urbane vedute, a nadam se da će radovi moći jednoga dana biti prisutni i u većem formatu, kazao je voditelj Galerije Hermana Vedran Šilipetar

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Sanja Pereša Macuka uz jedan od svojih radova (Snimio Danilo Memedović)

Sanja Pereša Macuka uz jedan od svojih radova (Snimio Danilo Memedović)


Sanja Pereša Macuka, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i povijesti u pulskoj Osnovnoj školi Vidikovac, a inače i priznata amaterska slikarica, svestrana mlada osoba, predstavila se svojim novim radovima nastalim u tehnici akrila u pulskoj Galeriji Hermana, a u sklopu programa "Dođi u grad/Vieni in citta'".

Minijature

Njezina izložba naslovljena je "Nonice", a riječ je o toploj ljudskoj priči, o prikazu pulskih nonica. To mogu biti sve naše nonice, u raznim kontekstima, to je individualna, ali i kolektivna priča, ovisno o interpretaciji. Autoričine minijature izvrsno su prilagođene izložbenom prostoru Hermane.

- Ovi Sanjini radovi odišu lakoćom, prožeti su i talijanskom transavangardom, ležerni su, autorica se ne pravi pametna. Prisutan je i svojevrstan francuski štih, urbane vedute, a nadam se da će radovi moći jednoga dana biti prisutni i u većem formatu, kazao je voditelj Galerije Hermana Vedran Šilipetar koji je i otvorio izložbu.

Sanja Pereša Macuka, koja se inače svojim izložbama predstavlja bijenalno, ovdje donosi radove koji su nastali tijekom 2020. i 2021. godine, a motiv su nonice sa Stoje, s plaže i kupališta, prave pulske šjorice, kako je rekla autorica.

- Željela sam tehnikom akrila prenijeti malo duha i daha Pule, njezinih protagonistkinja. To jesu i prave žene, koje zbilja postoje, a ima i malo mašte, predložaka, nekada i fotografiram ljude pa zatim krećem stvarati likovni predložak. Inače, izložbama se predstavljam bijenalno, kada nakupim dovoljno radova, ističe Sanja Pereša Macuka.

Brojna publika

Autorica je učestalo i uspješna mentorica svojim učenicima koji osvajaju nagrade za dramske nastupe na LiDraNu.

Otvorenju izložbe nazočila je brojna publika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater