galerija makina

U petak otvorenje izložbe "Zone prijeloma" Michaela Goldgrubera

| Autor: Mladen Radić
(Promo)

(Promo)


U Galeriji Makina u petak u 20 sati održat će se otvorenje izložbe Michaela Goldgrubera "Bruchzonen/Zone prijeloma". Odrastao u planinama Štajerske u Austriji, Goldgruber je godinama kritički promatrao promjene krajolika oko sebe. To je slučaj i u ovom dugoročnom projektu za koji traži rubne dijelove zona ledenjaka, snijega i stijena.

Goldgruberovi fotografski radovi prikazuju dijelove tih krajolika koji odražavaju ljudsku dilemu - čežnju za romantičnim slikama pejzaža s jedne strane, i stvarnost sela promijenjenu ljudskim djelovanjem s druge strane. Za razliku od klasičnih pejzažnih panorama s idealiziranim slikama prirode, u Goldgruberovim djelima često nema horizonta, proporcije i mjerilo ostaju nejasni, ledene i kamene formacije ispunjavaju sliku u potpunosti.

Nakon što je već izložio svoja istarska fotografska istraživanja 2017. u Makini, na ovoj samostalnoj izložbi Michael Goldgruber planira prikazati fotografije i video radove o modulacijama krajolika u doba klimatske krize, sučeljavajući svoja istraživanja na alpskom ledenjaku u posljednjih sedam godina s nekim fotografskim refleksijama o nadolazećem porastu razine mora, koji je razvio na obali Altantika prije nekoliko godina.

Na izložbi će biti predstavljena i njegova nova knjiga "Bruchzonen/Zone prijeloma. Modulacije u alpskom svijetu u doba klimatske krize" autorica Sophie Haslinger, Astrid Kury i Lise Ortner-Kreil.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater