I OVO JE OPCIJA

Šuška se o tome da bi IDS mogao ući u SURADNJU S HDZ-om

| Autor: Glas Istre

Danas od jutra provlači se teza da bi jedan od partnera HDZ-a mogao postati i IDS! Naime, HDZ uz 8 manjinaca, HNS i Radimira Čačića ima ravno 76 mandata, koliko mu je porebno. 

No takva većina "na dlaku" može biti krhka, pa je dobro osigurati se s još nekoliko mandata. Kao jedina rješenja nameću se koalicija centra (Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus) i IDS.

Naime, Domovinski pokret vjerojatno ne dolazi u obzir jer oni namjeravaju ucjenjivati i izvoljevati, a ostali nisu opcija (Restart, Možemo i partneri i Most). 

Mario Kapulica, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a, rekao je na N1 da bi HDZ konačno trebao kapitalizirati sve što je napravio za Istru.

"Ali IDS je još tamo u poziciji. Mi nikome ne pristupamo na isključiv način i dobre stvari ćemo uvijek podržati. Ne mora to biti koalicija jer nismo ovisni o takvoj suradnji, ali se uvijek može surađivati na projektima", rekao je Kapulica, a nešto slično izjavio je još jedan HDZ-ovac, Branko Bačić.

Na N1 je i komentatorica Novog lista Tihana Tomičić govorila o mogućnosti da IDS koalira s HDZ-om i ona je rekla da misli da se to neće dogoditi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini