ZAVRŠNA PRESSICA

MOŽEMO PULA: Ovi izbori su od povijesne važnosti

| Autor: Glas Istre
Članovi Možemo na Forumu (snimio D. ŠTIFANIĆ)

Članovi Možemo na Forumu (snimio D. ŠTIFANIĆ)


Na završnoj konferenciji pred izbore pulski Možemo podsjetio je da su prije sedam godina građani zbog IDS-ove politike prema Muzilu prosvjedovali na Forumu, a predstavnici vlasti pred njima bježali na stražnja vrata.

"Tim sramotnim činom IDS je obilježen zauvijek. Tada smo svoje ciljeve izgradnje i pravednijeg i zelenijeg grada nastojali ostvariti prosvjedima na ulicama i trgovima jer za takav grad vlast nije imala interesa. Sada iste ciljeve planiramo postići putem politike. U institucije vlasti ulazimo na glavna vrata - i nakon toga više ništa neće biti isto", rekla je Dušica Radojčić.

Dodala je da o podršci građanki i građana ovisi hoće li biti na vlasti ili u opoziciji.

"Zato pozivam sve koji žele gradsku upravu u službi građana, a ne interesnih skupina, pozivam ljude koji su nezadovoljni politikom IDS-a, ljude koji razmišljaju o odlasku zbog nedostatka perspektive, nepravde i korupcije da ostanu i glasaju za Možemo! Mi predstavljamo onu promjenu koja je Puli potrebna. Zajedno možemo promijeniti svoj grad", rekla je.

"Ovi su izbori od povijesne važnosti za Pulu jer nakon 30 godina imamo priliku zbaciti korumpiranu vlast koja laže, ucjenjuje i zastrašuje. Nije normalno da za radno mjesto trebate stranačku iskaznicu. Nije normalno da vas pitaju za koga ćete glasati. Nije normalno da traže da fotografirate glasački listić, nije normalno da se bojite za svoj posao ako im ne udovoljite, nije normalno da našim novcem plaćaju šutnju medija. Nije normalno da su za gradonačelnicu predložili osobu koja se ne usuđuje stati pred novinare bez dogovorene zabrane postavljanja neugodnih pitanja, bez pomno izrežirane koreografije i teksta za recitiranje koji je napisao netko drugi. Tu strahovladu želimo i možemo prekinuti na ovim izborima. Svi zajedno moramo stati u obranu demokratskih vrijednosti, poštenih institucija, podržati ideju zelene tranzicije i solidarnog društva koje brine o slabijima", dodala je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum