izbori mjesnih odbora

FOTOGALERIJA / Pulski Možemo! predstavio program: Oživljavanje napuštene austrougarske vodospreme u Rizzijevoj je prioritet

| Autor: Glas Istre


Na današnjoj konferenciji za medije nositelj liste Nikša Minić predstavio je program liste Možemo! koja se kandidirala na izborima za vijeće mjesnih odbora Grada Pule koji se održavaju u nedjelju 18. veljače.

Konferencija za medije održana je ispred napuštene austrougarske vodospreme u Rizzijevoj ulici jer je upravo oživljavanje tog područja prioritetna točka programa liste Možemo! na predstojećim izborima.

Prema GUP-u Grada Pule napuštena vodosprema u Rizzijevoj spada izričito pod kategoriju građevina koje su pod posebnim režimom i mogu se isključivo rekonstruirati u postojećim gabaritima.

Kandidati smatraju da trenutne okolnosti predstavljaju priliku Gradu Puli da stupi u pregovore s vlasnikom jer prostor nije toliko atraktivan za trenutni popularni način investicija u gradnji (stanovi), već je pogodan za društvenu namjenu.

Nikša Minić naglasio je još jednu mogućnost koju Grad prema Zakonu o prostornom uređenju može iskoristiti, a to je proglašenje zone prava prvokupa za određeno područje. Područje napuštene vodospreme je idealno za takvu odluku. U tom slučaju Grad sigurno ima priliku kupiti zemljiste prema tržišnoj cijeni, a kupac ga ne smije prodati ispod cijene koju je ponudio Gradu.

Kad bi Grad u konačnici kupio ovo područje postoje i opcije poput prava građenja kojima se može poduzetnicima pružiti prilika za određene trgovačke sadržaje i najam poslovnih prostora, a da Grad osigura i javne objekte poput ambulante, ljekarne, društvenog doma.

Grad Pula je usvojio akte upravljanja imovinom kojima je predviđena kupnja nekretnina i svakako je potrebno u plan kupovine dodati napuštenu vodospremu jer Vidikovac ne može više biti spavaonica.

Željko Čalić je predstavio komunalne dijelove programa koji podrazumijevaju zalaganje za povećanje broja polupodzemnih spremnika i poticanje suradnje mjesnog odbora, Herculaneae i Industrijsko-obrtničke škole radi stvaranja re-use centra za stari namještaj i tehniku čime će se utjecati i na problem glomaznog otpada koji opterećuje stanovnike područja mjesnog odbora Vidikovac.

Čalić je naglasio i kako je Vidikovac bogat šumama koje treba urediti te istaknuo kako im je u programu revitalizacija utvrde Corniale i uređenje pješačke staze u šumici Drenovica.

Zaključno, nositelj liste Nikša Minić je naglasio kako vijeće mjesnog odbora mora preuzeti aktivnu ulogu u stvaranju društvenih aktivnosti i kvalitetnije informiranje građana o općenitim aktivnostima vijeća. Također, kandidati liste Možemo! su istaknuli važnost izlaska na izbore u nedjelju 18. veljače i pozvali građane da zaokruže listu broj 3.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom