PARLAMENTARNI IZBORI

UOČI ODLUKE O KOALICIJI, IZ IDS-a PORUČUJU: Svima su puna usta Istre, a kad izbori završe...

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ

Pregovori o mogućoj koaliciji između SDP-a i IDS-a danas bi, sudeći po najavama iz SDP-a koji večeras održava sjednicu stranačkog predsjedništva, mogli ući u završnu fazu. Na toj se sjednici očekuje konačna odluka prihvaćaju li uvjete što ih je IDS postavio u vezi pristupanja Restart koalicije.

Upitani za komentar, u središnjici IDS-a kažu kako su SDP-u dali fer ponudu i da je na njima sad da se izjasne i pokažu koliko im znači regionalna politika.

"Svima su puna usta Istre u kampanji, a kad izbori završe onda Istra više nije bitna, osim da puni državni proračun i kad se treba pohvaliti vrhunskim rezultatima", kažu u IDS-u i dodaju kako s SDP-om nije bilo razgovora o lokalnoj politici.

"To nije tema ovih izbora. Pričali smo isključivo o dvije stvari - o ujedinjavanju lijevo-liberalnog bloka jer je to ispravno za Hrvatsku i o statusu Istre", kažu u IDS-u.

U SDP-u su, čini se, svjesni rejtinga i snage IDS-a i spremni su prihvatiti sve njihove zahtjeve. No, konačna odluka je ipak na najjačoj istarskoj stranci.

Je li SDP uspio pridobiti IDS i garantirati im da će ispuniti sve njihove uvjete vezane uz jačanje statusa Istre, znat će se najvjerojatnije sutra, nakon sastanka predsjedništva IDS-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini