državno natjecanje

Pulske i barbanske mažoretkinje kući se vratile sa zlatom i srebrom

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Foto Pulske mažoretkinje/Barbanske mažoretkinje)

(Foto Pulske mažoretkinje/Barbanske mažoretkinje)


S brojnim medaljama osvojenim na Državnom prvenstvu koje se protekli vikend održalo u Toplicama Sveti Martin na Muri, kući su se vratile pulske i barbanske mažoretkinje. Ukupno ih je u natjecanju, kojem se rado odazovu svake godine, sudjelovalo 70-ak uz pratnju njihovih trenera.

Brojne medalje

Djevojke u prepoznatljivim zeleno žutim odorama, seniorski duo Melani Valjužić i Petra Puljić, osvojile su zlato u plesu u paru. Juniorski duo, Ema Turčinov i Karla Glad, za svoju su izvedbu osvojile 8. mjesto.

Zlato je zasjalo i oko vrata djevojaka iz juniorskog tima i to u formaciji "pom pon", dok su se srebrom okitile juniorke u formaciji "štap", koreografiji i paradnom defileu. Kadetkinje pulskih mažoretkinja u formaciji "štap", bile su među najmlađim timovima na natjecanju, a osvojile su 4. mjesto. Na prvenstvu su sudjelovale i kadetkinje te juniorke barbanskih mažoretkinja, a u istoj formaciji "štap" osvojile su 6. mjesto.

Lijepa atmosfera

Kako nam kaže koreografkinja i trenerica Bojana Raguž Simeunović, na natjecanju je vladala lijepa atmosfera, a za brojne je djevojke to bilo prvo iskustvo takmičenja, pa je time uspjeh bio još i veći.

Istaknula je i da se raduju i budućim putovanjima, natjecanjima i plesu. Na ovom takmičenju u organizaciji Mažoret saveza Hrvatske i mažoretkinja Nedelišća, za titulu najboljih borilo se 16 timova, odnosno oko 500 mažoretkinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of