LABIN

Umjesto kartica Labinjani uvode očitavanje registracijskih pločica


Procijenjena vrijednost novog sustava korištenja stupića na ulasku u labinsku starogradsku jezgru koji će umjesto dosadašnjih kartica koje su se zloupotrebljavale očitavati registarske pločice stanara i ostalih korisnika prije spuštanja stajat će oko 75.000 kuna s PDV-om.

Novi sustav regulira i način ulaska gostiju. Ažuriranje prijava gosta funkcionirat će na način da će svaki vlasnik apartmana ili nekih smještajnih jedinica temeljem kojih ostvaruje pravo na ulazak u starogradsku jezgru dobiti svoju šifru i pripadajući broj mogućeg upisa registracija koji odgovara broju apartmana, kaže Dalibor Zupičić, direktor gradske tvrtke Labin 2000. Pojašnjava kako će novi sustav funkcionirati, posebice za turiste koji dolaze u privatan smještaj u stari grad.

- Prilikom bookinga vlasnik apartmana traži registraciju vozila i u aplikaciju upisuje svoju šifru, upisuje broj registracije i vrijeme boravka gosta u njegovom apartmanu, odnosno vrijeme kada ima mogućnost ulaziti i izlaziti iz starogradske jezgre. Nakon što istekne period koji je vlasnik upisao ili ako vlasnik sam otkaže gosta može se upisati nova registracija, odnosno novi gost. Svaki vlasnik može upisati onoliko registracija koliko ima apartmana npr. 3 apartmana – 3 registracije, ne može upisati četvrtu registraciju dok jednu ne makne. Svaki vlasnik apartmana može svom gostu dozvoliti najviše 15 dana ulaska u starogradsku jezgru, a ako neki gost planira ostati duže registraciju upisuje administrator. Na taj način će se spriječiti manipulacije da se izvan sezone dozvoljava ulaz subjektima koji nemaju pravo na ulazak u starogradsku jezgru. Ako se neki gost ne najavi vlasniku apartmana, do trenutka bookinga će parkirati na parkingu Stari grad, Titov trg ili kod groblja, a nakon bookinga slijedi gore opisani postupak, kaže Zupičić.

Sustavom očitanja registarskih tablica ne zamjenjuje se stupić, već se ukida kartica i svakome autu čija je registracija u sustavu će se stupić automatski spustiti kada auto dođe ispred stupića. Sukladno postojećem Pravilniku o uvjetima i načinu izdavanja odobrenja za ulaz unutar starogradske jezgre Grada Labina dozvoljen je ulaz službi patronaže i njege bolesnika u kući i Centru 65+, vozilima dostave, za njegu starijih i nemoćnih osoba. Ulazak će se regulirati kroz administriranje registracija takvih službi, a sve sukladno gore navedenom Pravilniku. (B. Bi.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini