ISTRAMET

U ISTRI PALA OBILNA KIŠA, oko Učke do 85 mm, na zapadu i jugu poluotoka 40 mm

| Autor: GI
 Foto: Speleološko društvo "Istra" - Pazin/ISTRAMET

Foto: Speleološko društvo "Istra" - Pazin/ISTRAMET


Glavnina pogoršanja vremena rano jutros zahvatila je naše područje. Kiša je jačala, a ponegdje je do 14 h palo više od 70 % sume oborina koju valja očekivati u cijelom svibnju.

Najviše kiše zabilježila je meteorološka postaja u Matuljima, čak 85 mm. Ostale meteorološke postaje oko Učke izmjerile su uglavnom od 60 do 75 mm.

Obilne kiše bilo je i na istoku Istre. Izdvojimo postaju u Jurazinima kod Nedešćine s čak 57 mm. U Žminju je palo 53 mm, Pazinu 43 mm, a Labinu 41 mm. Značajnije količine kiše zabilježile su i postaje na jugu i zapadu poluotoka.

Postaja u Marčani izmjerila je 40 mm, dok je u Poreču i Rovinju palo 38 mm. U samoj Puli količine su nešto manje i vrlo raznolike, a kreću se između 15 mm na Stoji te 32 mm na sjeveru grada (Stancija Peličeti).

Osim oborina, svakako valja spomenuti i vrlo niske temperature zraka za doba godine. U najtoplijem dijelu dana vrijednosti su se kretale uglavnom od 10 do 12 °C, što je značajno ispod prosjeka za doba godine!

U nastavku dana očekuje nas postupno smirivanje vremena, a izgledna su i sunčana razdoblja. To je uvod u kraći period nešto stabilnijeg vremena, no ne zadugo, jer već krajem subote stiže nova žestoka promjena vremena koja će potrajati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater