prognoza za vikend

STIŽE ZAHLADNJENJE, KIŠA, ČAK I SNIJEG: Najgore će biti u nedjelju kada se očekuju jaki pljuskovi s grmljavinom, a sredinom dana i orkanska bura

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Promjena vremena koja postupno stiže sutra kulminirat će u nedjelju kada očekujemo izraženu hladnu frontu! Temperature zraka osjetno će se sniziti, a u gorju će pasti snijeg, javlja Istramet. najgore će biti u nedjelju kada se, prema WRF-u, "vidi" snijeg čak i u središnjoj Istri, a na Učki i Ćićariji obilnije količine snijega.

Sutra, u subotu, očekuje se pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, naročito prijepodne. Oko Učke i u riječkom zaleđu mogući su i izraženiji grmljavinski pljuskovi. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnje temperature zraka od 9 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 15 i 19 °C.

U nedjelju će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu i pljuskove praćenje grmljavinom, a sredinom dana očekuje se prolazak intenzivne hladne fronte. Zapuhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim i orkanskim udarima. Kiša će u gorju okrenuti na gusti snijeg, a snježna granica mogla bi se sniziti na 650 m.n.v. Temperature zraka ujednačene, kretat će se od 10 do 14 °C, sredinom dana u naglom padu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater