POLICIJA TRAGA ZA TROVAČEM

U godinu i pol dana otrovano pet kućnih ljubimaca u dvorištu obiteljske kuće - Vodnjanci u šoku: "KAKVE TO BOLESNE OSOBE ŽIVE OKO NAS?!"

Policija je utvrdila kako je pas bio u ograđenom dvorištu kuće u Vodnjanu te je pojeo pužomor, radi čega ga je vlasnica odvela veterinaru

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Obično se koristi pužomor umiješan u meso (G. Čalić Šverko) / Ilustracija (Pixabay)

Obično se koristi pužomor umiješan u meso (G. Čalić Šverko) / Ilustracija (Pixabay)


Zapitate li se ikad kakve to bolesne osobe žive oko nas, jer upravo to posljednjih godinu i pol dana muči stanare Istarske ulice u Vodnjanu. Kako nam je ispričala stanarka te ulice s broja 21, Suzana Biasiol, jučer ujutro, svega godinu i pol dana otkako im je nepoznati trovač usmrtio četiri životinje unutar ograđenog dvorišta, i to psa i tri mačke, ponovno je otrovan njihov 6-mjesečni štenac dugodlaki belgijski ovčar, poznatiji kao Groenendael.

- Imamo veliku okućnicu od oko tri tisuće kvadrata, ograđenu cijelom dužinom, u koju sada, očito, više ne možemo puštati životinje jer se ne usudim. Prije godinu i pol dana otrovane su nam tri mačke i naš tada godinu i pol dana stari pas mješanac. To je bio najbolji pas na svijetu, udomili smo ga kao štene jer ga je netko izbacio na ulicu a mi smo ga uzeli i kao da je bio zahvalan što smo ga spasili. Samo što nije pričao, nikad nije lajao, nikad zarežao… i onda je pojeo nešto i umirao u najstrašnijim mukama, slinio, tresao se, cvilio, zavijao i plakao…

Prestrašno je to bilo za gledati i unatoč pokušaju veterinara da ga spasi ispiranjem želuca, da mu nekako pomogne, nije uspio i on je stvarno uginuo u strašnim mukama. Mačke još i brže jer su male. I sada smo, prije tri mjeseca nabavili ovog belgijskog ovčara, išli po njega u Bjelovar, on je spavao s nama u kući, nikad nije lajao, i stvarno ne znam kome je mogao smetati, gotovo u dahu nam je ispričala Biasiol.

Kaže da oko njih uglavnom žive starije osobe, da nisu ni sa kim u zavadi, nemaju nikakvih problema sa susjedima, pas je stalno pod nadzorom i ne ide po susjedstvu raditi štetu, već je, upravo suprotno, netko došao u njihovo dvorište i otrovao ga.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater