rezultati za prvo tromjesečje

Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama

| Autor: Glas Istre
(Foto: Valamar grupa)

(Foto: Valamar grupa)


Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu, iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking. Raniji Uskršnji blagdani koji su pali pred sam kraj prvog tromjesečja dodatno su pozitivno utjecali na rast noćenja i prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Značajno poboljšanje bookinga za destinaciju Dubrovnik rezultat je puno većeg broja letova u odnosu na prošlu godinu.

Uspješno je završena zimska sezona u destinaciji Obertauern u Austriji, gdje je u prosincu 2023. otvoren i treći hotel pod upravljanjem Valamara - Obertauern [PLACESHOTEL] 4* Superior. Sva tri Valamar hotela u Obertauernu ostvarila su rast poslovanja, a zaposleno je i 165 djelatnika iz Hrvatske koji ljeti rade u Valamarovim hotelima na Jadranu. Posebno veliki rast prihoda u Austriji bilježi grupna prodaja i MICE segment.

U tijeku je gradnja projekta Pical, najveće pojedinačne investicije u hrvatski turizam, vrijedne 139 milijuna eura, koja će se realizirati u okviru ove i iduće godine. Završetak radova predviđen je krajem 2025. godine. U tijeku je i prva faza izgradnje Valamar Collection ljetovališta 4/5* u Suhoj Punti na Rabu vrijedna 54 milijuna eura, s planom otvaranja hotela na ljeto 2025. godine.

Radovi na investicijama za sezonu 2024. vrijedni su 83 milijuna eura. U tri destinacije investicije za ovu sezonu su usmjerene u repozicioniranje postojećih hotela u Sunny brend. Nekadašnji hoteli Allegro i Miramar u Rapcu će se repozicionirati u Rabac Sunny Hotel & Residence 4*, u tijeku je i rekonstrukcija smještajnih jedinica Koralj Sunny Hotela 3* na otoku Krku, kao i Turističkog naselja Rivijera u Makarskoj koje će se za ovu sezonu repozicionirati u Makarska Sunny Resort 3*.

Plaće u Valamaru u vrhu sezone, odnosno u lipnju, srpnju i kolovozu za stručna zanimanja - kuhare, konobare i recepcionare u Valamar hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1.400 i 2000 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih iznosit će između 1.000 i 1.300 eura neto. Valamar nastavlja s nizom programa nagrađivanja kojima se osobito nagrađuje izvrsnost, zalaganje te izvanredni rezultati.

Valamar je donio strategiju održivog razvoja poslovanja do 2026. godine koja se temelji na planu ulaganja u vrijednosti od 450 milijuna eura usmjerenih u izgradnju premium ljetovališta Pical i Rab, podizanja kvalitete hotela i kampova, internacionalizaciju te ulaganje u projekte društveno odgovornog i održivog turizma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater