u srijedu

Diljem Istre organizirani brojni programi za proslavu 1. maja, uz besplatni fažol i glazbu. Donosimo detaljan vodič

| Autor: Glas Istre
S proslave u Šijanskoj šumi (Arhiva Glasa Istre)

S proslave u Šijanskoj šumi (Arhiva Glasa Istre)


Povodom međunarodnog praznika rada, u srijedu, 1. svibnja, održat će se raznoliki programi diljem Istre. Ako još niste odlučili gdje na proslavu Praznika rada, donosimo vam popis programa koji se u srijedu održavaju u Puli, Vodnjanu, Poreču, Pazinu i Rovinju.

Pula

Tradicionalno obilježavanje 1. svibnja u Puli počinje na Portarati, u 10 sati, uz Puhački orkestar grada Pule, KUD Matko Brajša Rašan i KUD-SAC Lino Mariani. Polaganje vijenca uz skladbu "Mirozov" izvodit će solistica na trubi Maja Šadek. KUD Matko Brajša Rašan nastupat će pod ravnanjem dirigentice Antonelle Mendiković Đukić, dok će za sam kraj programa nastupiti KUD-SAC Lino Mariani uz dirigenta Ronalda Brausa.

Program povodom prvomajske proslave u Šijanskoj šumi odvijat će se od 10 do 17 sati, a otvaraju ga pulske mažoretkinje. Pripremljen je i raznolik program za djecu s Klaunom Martiniussom. Od 14 sati nastupati će pulska grupa In vino Veritas. Od šumarije do centralne poljane moći će se voziti besplatnim vlakićem, a u vrijeme ručka za sve posjetitelje osigurane su besplatne porcije graha.

Na prostoru poljane posjetitelji će se moći okušati u sportovima poput golfa i rugbyja, a Klub rekreativaca u prirodi "Istra" Pula (KRUPP) pripremio je organizirano pješačenje. Šetnja po stazi Mali princ, dugoj oko jedan kilometar, namijenjena je svim uzrastima. Okupljanje je predviđeno u 11.30 sati ispred ploče "KRUPP Mali princ" gdje će sudionike dočekati članovi kluba u prepoznatljivim zelenim majicama. Program za djecu na poljani vodit će Žuti kišobran koji je pripremio potragu za blagom, a Zemlja zabave čeka ih s napuhancima.

Na Hidrobazi počinje Rock n' Grill, te tako u srijedu nastupaju Alen Vitasović, Funbox band, Monarh, SGK Čarobna frula, u četvrtak Opća opasnost i Big Wave, u petak Gustafi i Šajeta, a u subotu Giuliano & Diktatori i Night Express.

Vodnjan

Proslavu Međunarodnog praznika rada organizira Grad Vodnjan uz zajedničku marendu i glazbenim nastupima na Narodnom trgu u Vodnjanu. U skladu s prvosvibanjskom tradicijom, na Placi će se dijeliti fažol uz čašu vina. Okupljene će glazbom zabavljati Duo Magnolia, a na trgu će nastupiti i plesne skupine DND-a Vodnjan. Početak programa je u 10 sati.

Poreč 

Velika tradicionalna proslava povodom Praznika rada sprema se na Gradskom kupalištu u Poreču, gdje će se od jutra izvoditi turnir u briškuli i trešeti, a sve do navečer nastupat će popularni Magazin, Baredinesaurusi i Alfa Time Band, te će se dijeliti 1.000 besplatnih porcija fažola.

Pazin

Praznik rada u Pazinu održat će se na platou kod prostorija MC Indians, iznad Doma za starije osobe, s početkom u 11 sati.  Proslava će započeti tradicionalnim ranojutarnjim nastupom Limene glazbe Pazin koja će svoj glazbeni obilazak grada započeti već u 6 sati.

U suradnji s Moto klubom Indians MC Croatia, na livadama ispred klupskih prostora bit će postavljene klupe i šator, gdje će posjetitelji moći prisustvovati u nastupu Darka Gržetića Gljive. Također će se posjetiteljima, od 13 sati, podijeliti 400 besplatnih porcija graha.

Bit će organiziran i stolnoteniski turnir te igra cornhole, uz napuhanac za najmlađe.

Rovinj

Rovinj se priprema za proslavu 1. maja na livadi Zlatnog rta, uz glazbeni program koji će trajati od 12 do 19.30 sati. Ovogodišnja manifestacija donosi izvedbe rovinjskih glazbenih grupa i mladih talenata.

Nastupat će i glazbene grupe kao što su Gig Savers i Duo Online, zatim polaznici Glazbenog laboratorija, te njihovi sastavi Monvi i BIP koji će pokazati svoje umijeće u pop i rock žanrovima, a cjelokupan će program pratiti voditeljica Vukica Palčić.

Osim programa u najpoznatijoj rovinjskoj park šumi, u jutarnjim će satima gradom prodefilirati i Limena glazba Rovinj. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum