srpanjski akti

Grad Pula prepustio pravo na upravljanje kupalištima Stoja i Valkane Pula parkingu. MOŽE PRUŽATI UGOSTITELJSKE I TRGOVAČKE USLUGE, ALI MOŽE I S DRUGIMA SKLAPATI UGOVORE O NAJMU

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Kupalište Stoja

Kupalište Stoja


Građani koji ove sezone ulaze u kupalište Stoja motornim vozilima neće plaćati ulaznicu, kao što su to morali činiti lani, ali i prethodnih godina, što je izazvalo negodovanje mnogih. Tu je odluku, naime, u srpanjskim aktima donio gradonačelnik Filip Zoričić. Kontrolu ulaska motornih vozila u kupalište obavljat će radnici Pula parkinga, tvrtke kojoj je Zoričić prepustio upravljanje ne samo Stojom, nego i kupalištem Valkane, i to do 15. rujna.

Nadalje, u srpanjskim aktima gradonačelnika stoji da se Pula parkingu dozvoljava da na području kupališta Stoja na kojem ima pravo upravljanja postavi svoje kioske, prikolice i slične naprave radi pružanja ugostiteljskih i trgovačkih usluga posjetiteljima kupališta.

I to nije sve: umjesto da to učini sam Grad, toj je tvrtki gradonačelnik dozvolio da s drugim zainteresiranim osobama sklapa ugovore o davanju na uporabu radi postavljanja kioska, prikolica i sličnih naprava da bi te druge tvrtke pružale ugostiteljske usluge. Zoričić je isto Pula parkingu omogućio i na kupalištu Valkane. Ondje je pak naložio Pula parkingu da zajedno s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre postigne sporazum o ulasku vozila za prijevoz invalida do plaže za invalide na Valkanama te omogući nesmetano odvijanje manifestacija na tom kupalištu.

Kad je riječ o održavanju, Grad je s Herculaneom sklopio ugovor kojim se ovom trgovačkom društvu povjerava održavanje čistoće obalnog pojasa kupališta, plaža, i pripadajućih površina na pomorskom dobru na području Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini