DAN VATROGASACA

Kaštelirski DVD dobio vrijednu opremu koja će im olakšati intervencije

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
(Foto Općina Kaštelir-Labinci)

(Foto Općina Kaštelir-Labinci)


Međunarodni dan vatrogasaca i njihovog zaštitnika sv. Florijana tradicionalno je obilježen u Općini Kaštelir-Labinci koja je tom prigodom tamošnjim vatrogascima dala na korištenje vrijednu, novu opremu.

Proslava je započela svetom misom te se nastavila blagoslovom križa na novoizgrađenom dijelu groblja. Ujedno, blagoslovljeno je i novo vatrogasno vozilo, odnosno autoplatforma za rad na visinama čiju je nabavku u cijelosti financirala Općina Kaštelir-Labinci kao osnivač lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Grom".

Događanju su prisustvovali članovi DVD-a Područne vatrogasne zajednice Poreč, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Poreč Denis Matošević, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić te načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović.

- Iznimno sam sretan što našim vatrogascima iz DVD-a "Grom" predajemo novu opremu koja će im olakšati intervencije. Beskrajno smo zahvalni svima koji se bave ovim požrtvovnim poslom, jer biti vatrogasac jedna je od najplementijih aktivnosti.

Vatrogasci su uvijek na raspolaganju, bilo da je riječ o gašenju požara, spašavanju drugih ljudi, njihove imovine, životinja, prometnim intervencijama. Hvala im najiskrenije na svemu i čestitam im Međunarodni dan vatrogasaca te Dan svetog Florijana, njihovog zaštitnika, kazao je načelnik Đulijano Petrović.

Autoplatforma koju je Općina uručila DVD-u "Grom" vrijedna je 34.000 eura te će predanim i hrabrim vatrogascima iznimno pomoći u njihovim redovitim zadaćama. Nakon mise, blagoslova i primopredaje opreme, uslijedio je prigodni domjenak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum