sinoć

FOTOGALERIJA / U Umagu održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga

| Autor: Zvonimir Guzić


Povodom Dana Grada Umaga i 79. obljetnice oslobođenja grada od fašizma u kazališnoj dvorani "Antonio Coslovich" u Umagu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga na kojoj su dodijeljena priznanja Gradskog vijeća i zahvalnice Gradonačelnika.

Sportsko-rekreativno društvo Olimpik s voditeljem Nenadom Popovićem, Darko Krota član Sportsko-ribolovnog društva Umag i veliki zaljubljenik u more te Dario Korenika dugogodišnji član Zajednice Talijana "Fulvio Tomizza" dobitnici su priznanja Grada Umaga, dok je Damir Zlatar Frey pokretač umaškog festivala "Zlatni lav" dobio nagradu za životno djelo. Zahvalnice Gradonačelnika pripale su Danilu Latinu humanitarcu i ribaru te pjevaču Marku Purišiću, koji nas ove godine predstavlja na Eurosongu, u čije ime je nagradu preuzeo njegov otac Dragan Purišić.

Program je počeo hrvatskom himnom "Lijepa naša" i svečanom pjesmom "Krasna zemljo Istro mila" u izvedbi mješovitog zbora Korona iz Umaga.

Sjednicu je uvodnim govorom otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Umaga Ivan Belušić koji je pozdravio uvažene goste među kojima su bili župan Istarske županije Boris Miletić, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, dogradonačelnici Floriana Bassanese Radin i Mauro Jurman, načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, gradonačelnici Umagu pobratimljenih gradova Mussolente i Bratislava-Ružinov te mnogi gradonačelnici i načelnici iz Istarske županije. S nekoliko riječi prisutnima se obratio i župana Miletić.

"Istra je pozitivan brend koji napreduje posljednjih 30 godina i drago mi je što s gradom Umagom Istarska županija ima odličnu suradnju, spomenut ću pilot projekt u zdravstvu koji smo pokrenuli u suradnji sa bolnicom u Izoli čije usluge po potrebi mogu koristiti građani sjeverne Istre. Drago mi je i zbog izgradnje Srednje škole u Umagu koja će u početku biti područna, ali s vremenom će se osamostaliti. Čestitao bi i gradonačelniku na borbi za očuvanje našeg prostora i teritorija, na borbi protiv bespravne gradnje koja je uzela maha i predstavlja veliki problem za zajednicu", rekao je župan nakon kojeg je na pozornicu izašao i gradonačelnik Bassanese.

"Danas je dan kad se prisjećamo svih onih sugrađana i pojedinaca koji su pridonijeli da u miru i slobodi promišljamo i upravljamo našim gradom. Grad po mjeri čovjeka naš je prioritet na kojem radimo a temelji se na autentičnoj viziji i strateškim projektima od kojih ne odustajemo. Dostupnost i kvaliteta obrazovanja, grad jednakih mogućnosti, briga za potrebite i ranjive i promicanje različitosti temeljna su načela koja uz javnu odgovornost označavaju autentičnu kvalitetu našega rada po čemu smo poznati i cijenjeni. Ta autentičnost je nadahnuta i našom tradicijom, čuvamo vrijednosti koje smo naslijedili i kojima pripadamo i koje su dio nas. Poštivanjem naslijeđa čuvamo sigurnu budućnost prije svega za sve nas i našu djecu", rekao je gradonačelnik Bassanese nakon čega je prikazan film dosadašnjih realiziranih gradskih projekata.

Nakon uvodnih govora uslijedila je službena dodjela priznanja i zahvalnica, a svečanu sjednicu svojom izvedbom obogatila je i mlada Umažanka Leni De Andrea Ladišić, balerina koja će svoju karijeru od rujna nastaviti u inozemstvu. Posljednja točka bila je posvećena Baby Lasagni, koji ovaj tjedan nastupa na Eurosongu u Švedskoj, u kojoj su predškolske skupine umaških vrtića izvele veselu plesnu točku uz pjesmu "Rim Tim Tagi Dim".

Po završetku sjednice slijedio je kulturno-zabavni program na Trgu 1. svibnja gdje je okupljene sugrađane zabavljao bend "Groovers", dok su za gastro ponudu bili zaduženi članovi Udruženja obrtnika Bujštine. Proslava mjeseca Grada Umaga nastavlja se kroz cijeli svibanj u okviru zabavnog programa "Umag u maju" uz brojne koncerte, plesne manifestacije, izložbe, simpozije, predavanja i ostala događanja za sve ukuse i generacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater