SVETI PETAR U ŠUMI

S KLOBASICOM U EU: Najbolje "klobasice" proizvodi Supetarac Otavio Pamić

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
(Davor ŠIŠOVIĆ)

(Davor ŠIŠOVIĆ)


Priznanja nagrađenima, najboljim proizvođačima "istarske klobasice" proizvedene u domaćinstvima biti će uručene 22. ožujka na prigodnoj svečanosti u sklopu sajma "S klobasicom u EU" u sajamskoj dvorani

Međunarodni sajam "S klobasicom u EU" drugu godinu za redom organizirao je ocjenjivanja "istarskih klobasica" proizvedenih u istarskim domaćinstvima. Ocjenjivanje je održano u kušaonici OPG-a Franjul u Svetom Petru u Šumi, a ocjenjivanju je bilo izloženo 59 uzoraka istarskih kobasica iz svih krajeva Istre. Stručno povjerenstvo sastavljeno od 19 senzornih ocjenjivača, ocjenjivalo je dostavljene uzorke po prihvaćenom pravilniku o ocjenjivanju istarskih kobasica.

Čak 13 zlatnih medalja

Na čelu ocjenjivačkog povjerenstva bili su dr. sc. Dubravko Viduč, predsjednik udruge "Zlatna Šajba" iz Samobora, i supetarski načelnik dr. sc. Mario Bratulić. Prema generalnoj ocjeni članova povjerenstva, kvaliteta ovogodišnjih istarskih kobasica bila odlična i daleko bolja nego lani.

Nakon provedenog ocjenjivanja ovogodišnji šampion "Istarske klobasice po starinski" i osvajač velike zlatne medalje za 2020. godinu je Otavio Pamić iz Pamići u općini Sveti Petar u Šumi, koji je osvojio 57,50 bodova od ukupno mogućih 60 bodova. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo ove je godine dodijelilo 13 zlatnih, 34 srebrne i osam brončanih medalja. Četiri dostavljena uzorka izostavljena su iz konkurencije jer nisu zadovoljavala kriterije za ocjenjivanje tradicionalnih suhih "istarskih klobasica".

Priznanja nagrađenima, najboljim proizvođačima "istarske klobasice" proizvedene u domaćinstvima biti će uručene 22. ožujka na prigodnoj svečanosti u sklopu sajma "S klobasicom u EU" u sajamskoj dvorani.

Ulaznice za sajam

Svi osvajači zlatnih medalja dobit će medalje, priznanja i nagrade sponzora, a prvih pet u poretku, novčane bonove organizatora i sponzora. Svi sudionici i osvajači zlatnih, srebrnih i brončanih medalja dobiti će priznanja na kućnu adresu ili će ih moći preuzeti u uredu Općine Sveti Petar u Šumi. Uz to svaki sudionik natjecanja dobitnik je ulaznice za sajam koju može preuzeti u uredu općine u Svetom Petru u Šumi od 13. do 20. ožujka.

Osvajači zlatnih medalja su Otavio Pamić, Sveti Petar u Šumi (57,50 bodova), Neven Turčinović, Sveti Petar u Šumi (57,35 bodova), Nevija Beaković, Vižinada (57,15 bodova), Dorijan Mihelić, Poreč (57,12 bodova), Đanfranko Beaković, Vižinada (56,77 bodova), Elvis Okmaca, Tinjan (56,50 bodova), Danica Pauletić, Kringa (56,17 bodova), Ivan Stanić, Svetvinčenat (55,78 bodova), Mladen Selar, Motovinski Novaki (55,48 bodova), Viktor Jurić, Pazin (55,27 bodova), Aldo Vižintin, Tar (54,87 bodova), Marčelo Jehnić, Poreč (54,50 bodova) i Dino Selar, Motovunski Novaki (54,38 bodova).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini