za bolji seksualni život

Donosimo popis namirnica koje pojačavaju orgazam

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako želite zdraviji libido i bolji seksualni nagon za vas ili vašeg partnera, u tome vam može pomoći, prenosi N1.

Pomno odabrane namirnice osim što će poboljšati protok krvi i pojačati osjet u vašim genitalijama, već će i smanjiti razine stresa i ojačati vaš imunitet, tvrdi nutricionistica Shona Wilkinson.

Pokušajte dodati ove namirnice na svoj tanjur i osjetit ćete kako vam seksualni nagon raste.

1) Puretina

Puretina u osnovi sadrži aminokiselinu, arginin. "Dokazano je da arginin povećava razinu dušikovog oksida u vašoj krvi, što opušta i širi vaše krvne žile, povećavajući dotok krvi bogate kisikom u vaše genitalije i time povećavajući i osjet i razinu uzbuđenja," kaže Shona.

Ostalo meso koje sadrži arginin uključuje svinjetinu i piletinu.

2) Kamenice

Klasična hrana za jačanje libida – kamenice su prepune minerala cinka. "Cink je bitan nutrijent za ravnotežu testosterona u tijelu, koji je bitan hormon kada je u pitanju održavanje vašeg seksualnog nagona, posebno kod muškaraca", kaže Shona.

"Ova povećana razina testosterona dovest će do pojačanog seksualnog uzbuđenja, a dokazano je da cink pomaže poboljšati protok krvi u genitalnom području, smanjujući rizik od erektilne disfunkcije."

Ako niste ljubitelj ove skliske morske hrane, onda se odlučite za govedinu ili svinjetinu jer oboje sadrže cink, prenosi thesun.com.

3) Češnjak

"Iako većina ljudi na 'zadah od češnjaka' gleda kao na odbojnost, dokazano je da češnjak pomaže vašem seksualnom životu. Sadrži spoj pod nazivom 'alicin', koji povećava protok krvi kroz tijelo. S obzirom na to da je protok krvi u genitalije ključna komponenta seksa, sve što pomaže u tom protoku krvi može poboljšati vaš seksualni život", objašnjava Shona.

4) Sjemenke bundeve

Ne samo da ove sićušne zelene sjemenke sadrže visoku razinu arginina, već sadrže i zdrave masti potrebne za opće dobro zdravlje.

"Arginin je neophodan za širenje krvnih žila i pravilnu funkciju erektilnog tkiva kod muškaraca i žena. Erektilno tkivo nalazi se u muškom penisu, ženskoj vagini i klitorisu te bradavicama muškaraca i žena", objašnjava Shona.

Sjemenke sezama i suncokreta također sadrže visoke razine arginina. Shona dodaje da orašasti plodovi i sjemenke također sadrže velike količine cinka, "za koji znamo da pomaže u ravnoteži testosterona".

Pinjoli i indijski oraščići su dobre opcije za orašaste plodove pune cinka.

5) Ashwagandha

Ova adaptogena biljka (odnosno, pomaže našem tijelu u upravljanju stresom) mogla bi nam pomoći da se opustimo.

"Adaptogene biljke kao što je Ashwagandha mogu pomoći u regulaciji i snižavanju razine kortizola, što vam može pomoći da se opustite i malo više uživate u intimnosti. Učinci Ashwagandhe na snižavanje kortizola također mogu pomoći u snižavanju krvnog tlaka, što znači da može pomoći u povećanju protoka krvi u penis i klitoris," objašnjava Shona.

6) Ginko biloba čaj

Možda nije na vrhu vašeg popisa za kupovinu, no čaj od ginko bilobe je još jedna tvar koja poboljšava protok krvi povećanjem razine dušikovog oksida u tijelu, u krvotoku.

"Ako do sada niste shvatili, zdrav protok krvi je nevjerojatno važan čimbenik kada je u pitanju vaš seksualni nagon, stoga pazite na svoju krv i ona će se pobrinuti za vas kada vam je najpotrebnija."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater