BISTRO PUNKT - NAJBOLJI MIKRO PODUZETNIK U HRVATSKOJ

Pulski restoran poslodavac godine za osobe s invaliditetom


Bistro Punkt, smješten na stadionu Aldo Drosina, ovogodišnji je dobitnik nagrade "Poslodavac godine za osobe s invaliditetom" u kategoriji mikro poduzetnik, koju dodjeljuje Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Nagrada je Punktu dodijeljena na temelju provedenog razgovora s kandidatima koji su ispunjavali uvjete o sudjelovanju i prikupljenih podataka Povjerenstva o odabiru kandidata, čiji sastav čine predstavnici Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske udruge poslodavaca, Instituta za razvoj tržišta rada, Portala Moj Posao i SOIH - Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

U njihovu obrazloženju stoji da Punkt "svojim primjerom razvija dobru praksu i socijalnu osjetljivost te omogućava osobama s invaliditetom da u prilagođenim uvjetima ravnopravno sudjeluju i doprinose uspjehu".

Osmjehnula mu se sreća

Što misli o radu u ovom, na neki način neobičnom poduzeću, kazao nam je Velimir Selak, jedan od radnika. Ovaj 40-godišnji Puljanin radio je u Uljaniku kao kooperant. No, onda se teško razbolio. Dvije je godine bio na bolovanju, no bio je uvjeren da će se moći vratiti na svoje staro radno mjesto koje ga je čekalo. No, dijagnoza, multipla skleroza, to je učinila nemogućim jer rad na visinama više nije mogao obavljati.

U Udruzi multiple skleroze Istarske županije uputili su ga da posao proba potražiti u jedinstvenom društvenom poduzeću Punkt kojemu je cilj upravo zapošljavanje osobama s invaliditetom. Njemu se sreća osmjehnula i ovdje radi već godinu dana.

- Radim kao dostavljač, ali pomažem kolegama ukoliko se ukaže potreba. Danas, evo, radim narudžbe za dostavu. Nije mi uvijek lako, ali uspijevam. Drago mi je da sam pronašao posao, što mnogim osobama sa zdravstvenim poteškoćama ne uspijeva. Usto, financijski sam neovisan, priča nam Selak. Dodaje da je nedavno odradio tri tjedna toplica te je sada "kao nov", mada smatra da bi rehabilitaciju trebao dobivati češće. (Borka PETROVIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum