PULA: PREDLAGANJE KANDIDATA ZA GRADSKA PRIZNANJA

Prijedlozi za gradske laureate primaju se do 5. veljače


Odbor za dodjelu nagrada Grada Pule poziva sve građane s prebivalištem u gradu Puli i pravne osobe sa sjedištem u gradu Puli, da do 5. veljače ove godine dostave prijedloge kandidata za koje smatraju da su zaslužili javna priznanja Grada Pule u 2018. godini: Nagradu, Grb i Povelju Grada Pule te Povelju Počasni građanin Grada Pule.

Nagrada Grada Pule dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći, dali značajan doprinos razvitku i ugledu Grada. Grb Grada Pule dodjeljuje se pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe ostvarene u 2017. godini, dok se Povelja Grada Pule dodjeljuje pravnim osobama, trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu. Povelja "Počasni građanin Grada Pule" dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici Pule, ali su svojim osobnim doprinosom zadužili grad Pulu i njegove građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada Pule te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.

Prijedlog kandidata mora biti potpisan od predlagatelja, obrazložen i po mogućnosti popraćen dokumentacijom kojom se dokazuju navodi iz prijedloga i obrazloženja. Prijedlozi se podnose do ponedjeljka, 5. veljače 2018. godine, i to na adresu: Grad Pula, Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja, Forum 1.

Dodjela najviših gradskih priznanja tradicionalno se održava 5. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Pule. Prošlogodišnji laureati bili su Antonio Mirković, kojemu je dodijeljena Nagrada Grada Pule, dok je Grb Grada pripao atletičarki Mikeli Ristoski, a Povelja Grada Pule pulskoj Gimnaziji, dok je titulu počasnog građanina Pule ponio glazbenik Aki Rahimovski. (G. R.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater