APSURD

NA POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU U MUGEBI NA POREŠTINI: Nema struje za poljoprivrednike


- Poljoprivrednik sam već 25 godina, proizvodim povrće i prodajem na tržnici. Struju tražim da bih mogao raditi, ne za neki veliki biznis. Stalno slušamo kako nam se država zalaže za poljoprivredu, a moja priča pokazuje da to u stvarnosti nije točno, razočaran je Silvano Bartolić

Kada nas je Silvano Bartolić, vlasnik OPG-a iz Fuškulina, koji godinama ima štand s povrćem na porečkoj tržnici, pozvao da bi nam ispričao kako već deset godina čeka da mu HEP osigura priključak za struju u Mugebi gdje ima plastenik, izgledalo je kao da će to Elektroistra Pula sigurno napraviti.

U početku je samo bilo pitanje zašto se s dovođenjem struje toliko kasni i odugovlači. Kada je Bartolić, zajedno s još nekoliko svojih susjeda, prije dvije godine legalizirao objekt na poljoprivrednom zemljištu, lani u veljači potpisao je s HEP-om predugovor i uredno platio traženih 6.250 kuna za priključak na struju, uz obavezu da će mu se to omogućiti u roku od četiri godine. No, za njega i njegove susjede uslijedio je šok, jer je tek prošlog tjedna na naš upit zagrebačkom odjelu za odnose s javnošću HEP-a zašto priključka još nema, odgovoreno da ga neće uopće biti!

- Sukladno prostorno-planskoj dokumentaciji koja se odnosi na predmetno područje, Zakonu o prostornom uređenju te aktima koji reguliraju priključenje na distribucijsku mrežu, HEP ODS – distribucijsko područje Elektroistra Pula utvrdilo je da ne postoje uvjeti za udovoljavanje zahtjevima podnositelja zahtjeva za priključenje. Ostale pojedinosti u vezi s konkretnim slučajem ne možemo iznositi radi zaštite osobnih podataka, piše u odgovoru Službe za odnosu s javnošću HEP-a koji je stigao u četvrtak, prije praznika Dana antifašističke borbe. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of