PULA

Mikeli Ristoski gradski stan u najam


Grad Pula dao je u najam gradski stan sportašici Mikeli Ristoski. Radi se o stanu od nešto malo više od 30 kvadrata koji se sastoji od jedne sobe, kuhinje i kupaone.

Ristoski se Gradu Puli obratila početkom prosinca prošle godine sa zamolbom da joj se pomogne u rješavanju stambenog pitanja, kao sportašu koji kroz svoje djelovanje afirmira grad Pulu, Istru i Hrvatsku. U zamolbi je navela svoje dosadašnje uspjehe na sportskom polju, i to prvo mjesto na paraolimpijskim igrama, prvo mjesto na evropskom i svjetskom prvenstvu, tri puta je proglašena za najboljeg sportaša godine u Republici Hrvatskoj po izboru HPO-a, dva puta joj je dodijeljena nagrada Grb Grada Pule i nagrada "Istrijana". Ristoski je nadalje, dobitnica državne nagrade za sport "Franjo Bučar", a od predsjednika Republike Hrvatske odlikovana je Ordenom kneza Branimira i Ordenom Reda Danice hrvatske.

Budući da za davanje u najam gradskih stanova postoji Lista prvenstva, Grad Pula je ovom prilikom primijenio odluku kojom se izvan Liste prvenstva stan može dati u najam "…osobama koje su zaposlene u oblasti zdravstva, kulture, sporta, visokog školstva, pravosuđa i policije, čiji su rezultati rada od značaja za Grad, ako se ocjeni da će svojim radom pridonijeti razvoju Grada." Zbog spomenutih postignuća Mikele Ristoski na sportskom polju, Grad Pula je donio odluku o davanju stana u najam mladoj sportašici, na određeni period od pet godina. (N. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater