SREDNJA ŠKOLA BUZET

Iz srednjoškolskih klupa izišla jedna od brojnijih generacija maturanata: BUDUĆNOST JE PRED VAMA, NAMJESTITE JEDRA I OTISNITE SE HRABRO I SPREMNO!

Po četiri su automehaničara i elektromehaničara, šesnaest tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i sedamnaest gimnazijalaca

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO


"Dragi maturanti, hvala što ste bili dijelom srednjoškolske buzetske priče. Trudili smo se što više učvrstiti vaše temelje prije nego što zakoračite u sljedeću etapu vašeg putovanja. Budućnost je pred vama, namjestite jedra i otisnite se hrabro i spremno. Mi vam želimo dobar vjetar, pozitivno ozračje u novoj sredini i dobru prilagodbu novim uvjetima", poručila je ravnateljica Srednje škole Buzet Margareta Gumilar na svečanoj podjeli svjedodžbi učenicima završnih razreda. Svečanost je održana na betonskom igralištu ispred srednjoškolske zgrade, a prisutni su bili i bivši ravnatelji Stanislav Blažević i Marija Pavletić.

Nije uvijek bilo lako

U jednoj od brojnijih generacija buzetskih maturanata, po četiri su automehaničara i elektromehaničara, šesnaest tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i sedamnaest gimnazijalaca. Razrednik 3.a je profesor Damir Blažević, razrednica 4.b profesorica Martina Kedžo, a razrednice 4.g, gimnazijskog razreda, profesorice Dubravka Ujčić Lukšić i Mateja Runko.

Obraćajući se maturantima i nagrađenim učenicima Gumilar je istaknula kako su u školi ponosni na sve njihove uspjehe, rezultate, sudjelovanja u školskim i izvanškolskim aktivnostima kojima su obogatili školski kurikulum.

- Sretni smo i zadovoljni u ovom trenutku, iako nije uvijek bilo lako. Nije bilo lako biti učenik u proteklih godinu i pol dana. Nije bilo lako biti roditelj, ali ni nastavnik. Iako smo se ponekad svi osjećali kao da nas baš nitko na ovom svijetu ne razumije, razum svih nas u procesu odrastanja i školovanja prevladao je teškoće i izazove vremena nazvanog "novonormalno". Realno bi bilo reći da puno toga nije bilo normalno, ali uspjeh svih nas je da smo na ovoj svečanosti i šaljemo poruku da smo hrabri i da se ne bojimo izazova. Ako smo u nešto sigurni to je da smo spremni na brze promjene. Iz te vještine svi zaslužujemo čistu peticu, poručila je Gumilar.

Zahvala profesorima i roditeljima (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Gradonačelnik Damir Kajin čestitao je maturantima na postignutim rezultatima i poručio im da se po završetku školovanja obavezno vrate u rodni Buzet. "To je grad kojemu pripadate i grad koji vas treba", rekao je Kajin.

U program su uveli taktovi studentske himne Gaudeamus. Himnu i svečanu pjesmu uz klavirsku pratnju profesora Marina Draščića otpjevala je bivša učenica škole Karla Havić. Nastupile su članice Vokalne skupine pod vodstvom profesora Roberta Širola, zapjevao je i profesor likovne umjetnosti Marko Smoljan, dok su od uspomena koje su maturanti sačuvali na brojnim fotografijama, maturanti Mihaela Božić i Erik Greblo napravili kratku videopriču.

Nagrađeni učenici

Odlukom Nastavničkoga vijeća za odličan uspjeh s prosjekom 5,00 i sudjelovanje na natjecanjima nagrađene su Kim Marušić 2.g i Erika Vivoda 2.g. Za odličan uspjeh nagrađeni su i Teo Stoković 3.b, Job Peteh Ivaniš 3.g te Lukas Višić 3.g. Za odličan uspjeh nagrađeni su maturanti: Dejan Brljavac 3.a, Erik Greblo 4.b, Filip Koraca 4.b, Vito Stojko 4.b. i Leonardo Smoljić 4.g. Osim za odličan uspjeh, Matea Benčić 4.g, nagrađena je i za zapažen rezultat na državnom natjecanju iz talijanskoga jezika te volonterski rad pri buzetskom Crvenom križu, a Mihaela Božić 4.g, Jan Grbac 4.g i Karla Jakac 4.g , za rad na međunarodnom projektu u sklopu programa Erasmus+ i sudjelovanje na županijskim razinama natjecanja. Karla je uz to volontirala u Crvenom križu. Dominik Krušvar, 4.g, nagrađen je i za sudjelovanje na županijskom natjecanju iz informatike.

Ponosna: ravnateljica Margareta Gumilar (Snimila Gordana Čalić Šverko)

U zahtjevnim uvjetima online nastave kreativni učenici 3.g razreda osmislili su i pripremili novi broj školskoga lista "Zalet" koji je na županijskom susretu LIDRANO predložen za državnu smotru literarno-novinarsko-dramskih radova. Ovogodišnji broj bit će dostupan samo u elektroničkom obliku na mrežnoj i Facebook stranici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom