UČENICI IZ MARČANE I BARBANA MOGU KUPITI MJESEČNU KARTU U AUTOBUSU

Bonamenti uskoro u poslovnici Autotransa u Puli


Putnici riječkog Autotransa uskoro će ponovno moći kupiti mjesečne vozne karte na novom prodajnom mjestu u Puli, o čemu će, napominju iz ove tvrtke, biti pravovremeno obaviješteni. No, još uvijek ne žele otkriti o kojoj se lokaciji radi s obzirom da dogovori još traju. Naime, pomutnju među školarcima koji iz pulskog prstena putuju u Pulu, izazvalo je nedavno zatvaranje Autotransove poslovnice na pulskom autobusnom kolodvoru. Učenici su upućivani da kupe mjesečne karte u udaljenim poslovnicama u Labinu, Rovinju, Poreču i drugim istarskim gradovima, a nakon primjedbi roditelja, uprava tvrtke ipak je omogućila kupnju bonamenata u samom autobusu.

Nedavno se, međutim, našoj redakciji obratio roditelj iz Marčane čije je dijete, veli, moralo kupiti jednosmjernu kartu jer mu je, navodno, u autobusu onemogućena kupnja mjesečne. Iz Autotransa, pak, objašnjavaju da su za korisnike s područja općina Barban i Marčana u protekla dva mjeseca organizirali kupnju mjesečnih karata u autobusu u što su bili uključeni, osim voznog osoblja, i prodavači te kontrolor.

- Ukoliko je netko od korisnika kupio voznu kartu jer nije bio u mogućnosti kupiti mjesečnu, a u međuvremenu je mjesečnu nabavio, molimo da se obrati Autotransu radi povrata plaćenog iznosa, napominju u riječkoj tvrtki. Također pozivaju roditelje koji nisu mogli kupiti mjesečnu kartu da im se obrate.

Marčanski pročelnik Zlatko Cetina još nam je u siječnju, kad je uočen problem, potvrdio da je Općina Marčana sklopila ugovor s dvije tvrtke koje dijele uslugu prijevoza. Općinu povezuju tri linije s Pulom, gdje se školuje oko 130 učenika, a tu su i umirovljenici, korisnici socijalnog programa čiji prijevoz sufinancira Općina, koji su također bili zakinuti. "Lani je Autotrans preuzela grupa Arriva pa pretpostavljam da je zatvaranje poslovnice dio njihove poslovne politike", kazao je tada Cetina, dodajući da je s Autotransom ipak postignut dogovor da djeca produljuju karte u autobusu dok se ne riješi problem prodajnog mjesta u Puli.

Iz Grada Vodnjana napominju da nisu sklopili ugovor ni s jednim prijevoznikom te dodaju da većina tamošnjih učenika koristi usluge Pulaprometa. Problema s prijevozom Autotransa nemaju ni u Općini Fažana, koja je sklopila ugovor s Pulaprometom. Srednjoškolci u općini Svetvinčenat koriste, pak, usluge Briona. (M. V. I.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini