GRADILIŠTE OSNOVNE ŠKOLE I DVORANE FINIDA

Betonska konstrukcija škole je gotova


Danas su gradilište osnovne škole i dvorane Finida obišli porečki gradonačelnik Loris Peršurić i članovi povjerenstva za praćenje ostvarenja ovog projekta vrijednog 64 milijuna kuna, u čijem su sastavu dogradonačelnice Nadia Štifanić Dobrilović i Sanja Oplanić, gradski pročelnici Đulijano Petrović i Vesna Kordić, vijećnici Dolores Ghersinich, Maurizio Zennaro i Zoran Zulijani, koji je ujedno i predsjednik vijeća roditelja, zatim ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos i predsjednica školskog odbora Martina Vladišković, te predstavnik Sportske zajednice Grada Poreča Dalibor Jakovčić i sanitarna inspektorica Dora Ivančić.

Kako javljaju iz gradske uprave, povjerenstvo je osnovano u listopadu sa zadatkom da prati realizaciju nove škole i sportske dvorane, uključujući donošenje odgovarajućih odluka u postupku izgradnje i opremanja radi izmjena tehničkog rješenja, nepredviđenih i dodatnih radova te relevantnih zahtjeva za dovršetak investicije. Od osnivanja povjerenstvo se redovito susreće s gradonačelnikom, a danas su obišli gradilište koje se prostire na četiri hektara između porečkih naselja Finide i Čimižina.

- Posao neće biti gotov 3. rujna, jer ćemo, tek kad škola zaživi, vidjeti sve detalje, kao što je slučaj bio i sa školom u Žbandaju. Kroz korištenje prepoznat ćemo što je još potrebno ili se može prilagoditi, kako bi boravak u školi bio što ugodniji za sve. Na nama je da te potrebe prepoznamo sada, na vrijeme, rekao je gradonačelnik.

Voditelj gradilišta Miroslav Kopčinović iz križevačke tvrtke Radnik kazao je članovima povjerenstva da je betonska konstrukcija škole gotova.

Trenutno se postavlja stolarija, dvorana je pokrivena limom, a početkom drugog mjeseca kreće se s radovima na fasadi dvorane. U objektu se trenutno rade sve instalacije i uređuju podovi. Pročelnik Upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom Đulijano Petrović dodao je kako će u veljači raspisan natječaj za opremanje oba objekta. Tijekom obilaska bilo je pitanja vezano za izgled, funkcionalnost škole, kuhinje, kotlovnice i dvorane, kao i popratnih sadržaja, poput ulaza, parkirališta te izgradnje pristupne ceste. (T. KOCIJANČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of