VETERINARSKI INSPEKTORI ODMAH REAGIRALI

Agonija konja s ranča nedaleko sela Latini primiče se kraju


Agonija konja s ranča "Dolina konja" u trokutu između Roča, Kotli i Huma, kod sela Latini, primiče se kraju. Veterinarski inspektori jučer su u pratnji buzetskog veterinara žurno reagirali i konji će biti zbrinuti na adekvatan način u što kraćem roku.

- Komunalni redar je temeljem telefonske dojave obavio u petak ujutro očevid na ranču te predmet uputio županijskim veterinarskim inspektorima na daljnje postupanje. U međuvremenu je, preko vikenda primio više od 60 mejlova zabrinutih građana koji su ponudili pomoć, hranu i smještaj konjima. U Gradu Buzetu u dogovoru s veterinarskom inspekcijom, osigurat ćemo roto bale i zob koliko je potrebno za prehranu konja do kraja ovoga tjedna do kada će biti zbrinuti, izjavio je gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić. Posebno se zahvalio obitelji Vičić iz Krasice kod Rijeke koja već nekoliko dana uzastopce dolazi u Istru i donosi konjima hranu.

Konji će se oduzeti i zbrinuti

Prema neslužbenim informacijama, kaže Žulić, od četrnaest konja koliko su ih inspektori zatekli na ranču, tri su u prilično lošem stanju, stari su i bolesni, za četiri životinje utvrđeno je da im je prvenstveno zbog neishranjenosti narušeno zdravstveno stanje, dok je kod ostalih primjetno samo zanemarivanje s obzirom da prostor u kojem borave nije primjereno održavan.

Tragom facebook prozivki kako vlasnik "Doline konja" Dean Ribarić u potpunosti zanemaruje konje, koji su osim što stalno nemaju vode i većinom vremena stoje u vlastitom izmetu, sada još i izgladnjeli, i sami smo obišli "Dolinu konja". Priča o agoniji nesretnih životinja dirnula je mnoge. Nakon subotnjeg članka objavljenog u Glasu Istre i nas su također kontaktirali potencijalni donatori zainteresirani da pomognu nesretnim životinjama, no sada je inspekcija preuzela stvar u svoje ruke te će se konji vjerojatno oduzeti Ribariću i primjereno zbrinuti. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum