POLICIJA PROVODI IZVIDE ZBOG SUMNJE U ZANEMARIVANJE KONJA

Konji na ranču između Roča i Huma uskoro će biti primjereno zbrinuti


Konji na istarskom ranču "Dolina konja" kod sela Latini između Roča i Huma, za sada imaju dovoljno hrane, umiruje javnost gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić. Volonteri i Grad Buzet osigurali su sijeno i zob za petnaestak dana, iako će se konji, pretpostavka je već krajem ovog tjedna oduzeti vlasniku "Doline konja" izmjestiti s ranča i primjereno privremeno zbrinuti najvjerojatnije na neke druge zainteresirane rančeve.

- Zahvaljujući volonterima iz Istre i Rijeke, štale su očišćene, životinje nahranjene i zbrinute, a tri volontera udruge Happy end iz Pazina jučer su bila na ranču od ranih jutarnjih sati. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Buzet konjima su dopremili vodu za piće, s obzirom da je ona koja se nalazi na ranču zbog niskih temperatura zaleđena. Stanje je trenutno relativno dobro, životinjama se posvećuje pažnja i skrb koja im je potrebna, izjavio je Žulić.

Reportaža alarmirala službe i volontere

Priča o agoniji konja s ovog istarskog ranča dospjela je u javnost nakon što su se prošlog petka na facebook statusima počele objavljivati šokantne fotografije. Istoga dana gradski komunalni redar je na temelju telefonske dojave obavio očevid na ranču te predmet uputio županijskim veterinarskim inspektorima na daljnje postupanje. Preko vikenda, primio je više od 60 mailova zabrinutih građana koji su ponudili pomoć, hranu i smještaj za konje.

Tragom facebook optužbi da vlasnik ranča Dean Ribarić u potpunosti zanemaruje konje, koji su bez vode te izgladnjeli, kao i da su četiri, pet konja uginula, a minimalno dva nestala, i sami smo u petak obišli "Dolinu konja". Nakon subotnje reportaže u Glasu Istre kontaktirali su nas zabrinuti građani voljni da pomognu nesretnim životinjama, dok vlasnika ranča na imanju više nema. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum