od srca za stjepana

Šestogodišnji Stjepan iz Rovinja bori se s 11 teških dijagnoza. I vi možete pomoći

| Autor: Doria Mohorović
Stjepan Budimir

Stjepan Budimir


Šestogodišnji mališan Stjepan Budimir iz Rovinja bori se s 11 teških medicinskih dijagnoza. Dijagnosticirana mu je, između ostalog, osteporoza, mišićna hipotonija, zaostajanje u neuromotornom razvoju, specifični poremećaj razvoja govora i jezika. Simptome mu olakšavaju rehabilitacije i terapije, no s obzirom na to da to sve iziskuje velike novčane izdatke, obitelji Budimir potrebna je pomoć.

Nedavno je zbog toga, kako bi se prikupila financijska sredstva za nastavak njegove rehabilitacije, pokrenuta humanitarna akcija "Od srca za Stjepana". Kako saznajemo od organizatorice akcije, Nele Medakov Blagić, financijska sredstva prikupljena tijekom humanitarne akcije iskoristit će se za logopedsku i defektološku terapiju, belgijsku tomatis metodu, neurorehabilitaciju, fizikalnu terapiju, osobne treninge, te ostale troškove na ime troškova godišnje rehabilitacije.

Za akciju je ishođeno rješenje o provođenju humanitarne akcije u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, a započela je 30. prosinca prošle godine i trajat će do 28. ožujka. Potreban iznos je 54.400 eura, a do danas su prikupili oko polovine tog iznosa, odnosno više od 24 tisuće eura. Prethodno su u 2021. godini organizirane su dvije humanitarne akcije "Zajedno za Stjepana" te "Svi za Stjepana" koju je organizirala Udruga "Istra pomaže".

S obzirom na to da je pružena rehabilitacija dala rezultate u razvojno motornom razvoju, potrebna je daljnja rehabilitacija kako bi Stjepan bio što sposobni i samostalniji za život. Prema riječima organizatorice, "u cilju provođenja humanitarne akcije provodi se niz sportsko-kulturnih događanja".

- Tako smo imali sportsku manifestaciju "Božićni đir" u organizaciji Sportske zajednice grada Rovinja, zimski malonogometni turnir u organizaciji NK Rovinj-CC Rovigno, "Nasmiješena lica Riječkog karnevala".

Izrađen je i promotivni video koji prikazuje Stjepanov napredak, a osnovana je i Facebook grupa "Od srca za Stjepana", u kojoj se mogu pratiti sve aktivnosti Stjepana i tok humanitarne akcije. Na kraju svakog dana objavljuju se inicijali uplatitelja i prikupljeni iznosi donatora.

PODACI ZA UPLATU

"Od srca za Stjepana"; Organizator: Nela Medakov Blagić; Raiffeisenbank Austria d.d.; HR4524840083121740063; SWIFT: RZBHHR2X

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater