temperature će još padati

FOTO & VIDEO / Snijeg u Buzetu, Plominu, Lanišću, Žbandaju, Vabrigi, Rogovićima, Žminju, Labinu, na Pazinštini... a na Ćićariji je snježna mećava

| Autor: Glas Istre


Iz cijele Istre nam se javljaju čitatelji - kažu da snijeg ili pak susnježica padaju u Buzetu, Plominu, Lanišću, Žbandaju, Vabrigi, Rogovićima, Žminju, Labinu, na Pazinštini... a na Ćićariji je prava snježna mećava.

Kako je Istramet najavio, prolazan snijeg danas je moguć i u središnjoj Istri iznad 250 metara nadmorske visine, dok višim predjelima postoji mogućnost stvaranja tanjeg pokrivača, a najavljena je i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim i orkanskim udarima, te pad temperatura na 1 do 6 °C.

U Černehima je oko 12.30 sati temperatura bila ispod ništice (Foto: Istramet Webcam)U Černehima je oko 12.30 sati temperatura bila ispod ništice (Foto: Istramet Webcam)

Snijeg u Lanišću (Foto: Općina Lanišće)Snijeg u Lanišću (Foto: Općina Lanišće)

Snijeg u Lanišću (Foto: Općina Lanišće)Snijeg u Lanišću (Foto: Općina Lanišće)

Zabijelio se i Platak, gdje je oko podneva temperatura zraka iznosila minus pet stupnjeva Celzijusa.

Nakon jutrošnje kiše, u Rijeci je počeo padati snijeg, uglavnom nošen jakim vjetrom, a snijeg pada i u zaleđu Rijeke.

U Gorskom kotaru također od jutra pada jak snijeg, koji se zadržava na kolnicima pa su, uz zabranu kretanja za kamione s prikolicom i tegljače, nedugo nakon promjene vremena na goranskim cestama uvedeni zimski uvjeti.

Zbog orkanskog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, dok je na velikom dijelu magistrale promet zabranjen za prvu i drugu skupinu vozila. Ista zabrana vrijedi i za Krčki most.

Autocestom Rijeka-Zagreb, od Delnica do Kikovice, mogu samo osobna vozila, ostali moraju preko Gornjeg Jelenja, a zimski su uvjeti na svim cestama na području Senja. Kroz Gorski kotar se vozi vrlo usporeno i otežano.

Kako izvještava Hrvatski autoklub (HAK), zbog snijega te zimskih uvjeta vožnje i olujnog vjetra trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila s priključnim vozilima iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Snijeg, koji od jutra pada, u dijelu Hrvatske stvara poteškoće u prometu. Osim što su zbog jakog vjetra u prekidu neke trajektne i katamaranske linije, u Zagrebu ne voze neki autobusi.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska, katamaranska Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka te brodska Mali Lošinj-Unije-Susak.

"Zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače se poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snijega zimski su uvjeti na cestama te je promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica te na državnim i županijskim cestama", izvijestio je u petak ujutro HAK.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum