OSJETNO ZAHLAĐENJE

VIDEO / NA UČKI POČEO SNIJEG, fronta donijela žestok nalet zapadnjaka koji je donio probleme u priobalju. U Umagu dramatično spašavanje jedrilice, Poreč zabijelila tuča

| Autor: Petar Radovan/Istramet
(Foto: Istramet)

(Foto: Istramet)


Nakon što je veći dio dana obilježilo pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme, navečer je došlo do jačeg pogoršanja sa zapada, piše Istramet.

S dotokom hladnog zraka na moru zapadne Istre razvio se shelf cloud koji je donio žestok nalet zapadnog vjetra uz naglo povećanje valovitosti mora. Najjači udar vjetra zabilježen je u Labinu na Fortici (85 km/h) i u Poreču (77 km/h).

Nešto nakon 19 sati s novim, doduše slabim oborinskim valom snijeg je počeo padati na Učki sve do 800 metara nadmorske visine. Sudeći prema kamerama webcamsopatija.com portala, na Poklonu već ima nekoliko centimetara bljuzge, a temperatura zraka prema Istrametovoj meteorološkoj postaji iznosi 0.4 °C.

Osjetno je zahladilo i u središnjoj Istri, u Belcima kod Pazina mjerimo samo 1.2 °C, dakle pahulje također nisu daleko!

Nakon vrlo turbulentne nedjelje, u novi tjedan ući ćemo s burom i djelomice sunčanim vremenom. Međutim, već u utorak zapuhat će zapadnjak, a u srijedu jak jugozapadnjak, što je uvod u novu intenzivnu promjenu vremena koja stiže u četvrtak. O svemu više u Istrametovoj trodnevnoj prognozi.

Kako prenosi Istramet, u Umagu je nalet olujnog zapadnjaka pričinio velike probleme. Lučka uprava i JVP Umag ulagali su velike napore da se jedrilica spasi, a još nema podataka kako je intervencija završila.

Također, Istramet javlja i da je Poreč večeras zabijelila tuča - kako je to izgledalo, pogledajte u videu:

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum