BARBAN

POZIV ZA KORIŠTENJE POSLOVNOG PROSTORA: Stara škola u Šajinima za osam poduzeća

Stara škola u Šajinima pretvara se u poduzetnički inkubator (L. S.)

Stara škola u Šajinima pretvara se u poduzetnički inkubator (L. S.)


Uredi će biti opremljeni uredskom opremom, računalima i internetom, a svi korisnici imat će na raspolaganju salu za sastanke i parkirno mjesto. Nedavno je Općina Barban u tu svrhu odaslala i poziv za dostavu ponuda za opremanje interijera inkubatora i za nabavu informatičke opreme

Poziv na iskaz interesa za korištenje poslovnog prostora u Poduzetničkom inkubatoru Barban, koji su objavili Općina Barban te projektni partneri općine Svetvinčenat i Žminj, otvoren je do 30. studenog ili do popunjavanja prostora. Upravo zbog toga poduzetnici početnici i postojeći poduzetnici ne bi trebali čekati zadnji rok, a treba imati na umu i da će Poslovni inkubator u mjestu Šajini imati na raspolaganju osam poslovnih ureda.

U prosjeku poslovni prostori u zgradi stare škole, namijenjeni poduzetnicima i "start up" poduzetnicima, kojima bi trebalo olakšati poslovanje u prvim najkritičnijim godinama rada, imaju površinu od oko 12,5 kvadrat. Uredi će biti opremljeni uredskom opremom, računalima i internetom, a svi korisnici imat će na raspolaganju salu za sastanke i parkirno mjesto. Nedavno je Općina Barban u tu svrhu na tri adrese odaslala poziv za dostavu ponuda za opremanje interijera inkubatora i za nabavu informatičke opreme. Ukupna vrijednost te nabave iznosi nešto više od 122 tisuća kuna bez PDV-a, odnosno nešto više od 152 tisuće kuna s PDV-om.

Rekonstrukcija stare škole u Poslovni inkubator počelo je u ožujku u sklopu projekta "Poduzetnički inkubator Barban - Centar poduzetničke kreativnosti". Projekt, u kojem uz Barban kao partneri nastupaju i susjedne općine Svetvinčenat i Žminj, vrijedan je 2,5 milijuna kuna, od čega je čak 97 posto sredstava bespovratnih iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Posao rekonstrukcije povjeren je tvrtki GIT-Varaždin kao najpovoljnijem ponuđaču.

Popis dokumentacije i uvjeta potrebnih poduzetnicima za podnošenja zahtjeva za prijem u inkubator može se preuzeti na internetskoj stranici barbanske komunalne uprave, a zahtjevi se podnose u zatvorenoj omotnici na adresu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Barban, gdje zainteresirani mogu dobiti i više informacija o postupku. (Z. STRAHINJA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini