PIŠE Zvjezdan STRAHINJA

Ne dirajte nam pravo na gunđanje

Zvjezdan STRAHINJA

Zvjezdan STRAHINJA


"Ako se ne radi - ne valja. Ako se radi - ne valja. Ako se radi ljeti - zašto se radi ljeti. Ako se radi zimi - opet zašto se radi baš sada. Ma, tko će nama ugoditi". Tako glasi komentar našeg čitatelja na tekst o zatvaranju još jedne ulice u Puli zbog radova, i to u trenutku kada su za promet zatvoreni Giardini.

Naravno da nitko ne može ugoditi svima. Da je tako, pretvorili bismo se u sterilno društvo zadovoljnih. Uvijek je netko zadovoljan, a netko nije. I ne dirajte im, posebno ako se nalaze u drugačijoj situaciji od drugih, u njihovo pravo da budu - nezadovoljni!

Jer, dok putnici javnog gradskog prijevoza gunđaju zbog izmještanja autobusnih linija iz centra grada, vozači auta neće moći razumjeti njihove probleme. A dok vozače automobila smeta zatvaranje ulica i obilazni pravci, ulične hodače radovi na kolniku neće uzrujati ni najmanje. Eto, mnogi se Puležani ovih dana vesele besplatnom parkiranju koji su im osigurali Grad Pula i Pulaparking u povodu prosinačkih radosti, a pitanje je vesele li mu se i oni koji žive u gradu, koji su već kupili dugoročne karte za parking, i koji ionako muku muče s pronalaskom slobodnog mjesta pred kućom?

Mnogi se raduju i pješačkoj zoni od Kazališta do Fine, do koje su, gle čuda, došli autima. Za razliku od njih, Pulaprometovi autobusi zbog pretumbanih linija ne mogu tako blizu pješačkoj zoni. Nije li apsurdno, reći će putnici autobusa, da javnim gradskim prijevozom teže dođeš do centra nego osobnim autom? A kakva se time poruka šalje u ove dane adventa? Da besplatnim parkiranjem nagrađujemo vlasnike vozila, a korisnike javnog gradskog prijevoza, time i mlade i stare, istjerujemo iz grada?

Kad nekom svane, drugome smrkne, bez obzira koliko čitatelj-kritičar inzistirao na tome da svi budemo zadovoljni. Ostavite ljudima pravo na gunđanje, mnogima drugo i ne preostaje za prosinačke radosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater