PIŠE LARA BAGAR

Dobrota u celofanu

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Patnja tijekom cijele godine, a na kraju godine - em…patija. Donacije za beskućnike, humanitarna akcija za djecu s malignim bolestima, pomoć umirovljenicima…Nažalost, izgleda da je sve to dio blagdanskog dekora koji svake godine gledamo kao božićne filmove koji se uvijek repriziraju i stvaraju onaj osjećaj ugode, a ovaj se zove - tradicija lažne dobrote krajem godine. Dobrota u celofanu kao iskupljenje za kraj. A što je sa svih ostalih jedanaest mjeseci u godini? Hoće li se netko u veljači sjetiti beskućnika?

Neki će nezainteresiranost opravdati depresijom da si, zbog nemogućnosti poput ostatka "normalnog" svijeta, priušte bijeli tjedan na snijegu, a strahuju od Nove godine, covida, nemilosrdnog šefa i obijesnog susjeda…Oni koji su si to i dozvolili, pravdat će se velikim troškovima koje će morati opet isplaćivati tijekom godine.

A što će biti u srpnju? Hoće li tada na red doći dobrota? Ni tada se neće baviti beskućnikom već punjenjem apartmana jer sezona je i treba zaraditi za prezimiti. A onda ćemo opet krajem godine pod egidom dobrote i milosrđa skupljati za one kojima je najpotrebnije jer je ostatak godine dobrota jednostavno spremljena na - stand by. Fiktivna dobrota puna lijepih želja za kraj godine. Nakon Silvestrova sve se vraća na staro, a dobrotu zajedno s kuglicama i lažnim sjajem spremamo za kraj još jedne nadajmo se "nikad bolje" godine.

Lara BAGAR

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater