sindikat

Traži se ostavka predsjednika Uprave Jadrolinije

| Autor: Hina
(Snimio Mislav Klanac (Novi list)

(Snimio Mislav Klanac (Novi list)


Strukovni sindikat pomoraca Jadrolinije zatražio je u ponedjeljak ostavku predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte, tvrdeći da je odgovoran za kupnju starih i nesigurnih brodova, te da je znao sve činjenice o tome da brod "Oliver" nije spreman za liniju Split - Vela luka - Ubli.

U pismu upućenom Skupštini i Nadzornom odboru Jadrolinije te pomorcima i radnicima, sindikalci ističu da je nakon četiri mjeseca boravka broda „Oliver“ u remontnom brodogradilištu Sopta doznao sve relevantne informacije od tehničke službe, časnika sigurnosti i kadrovske službe da brod nije spreman za preuzimanje linije, što je potvrdio i inspekcijski pregled Lučke kapetanije.

„Sve navedene službe sukladno sistematizaciji radnih mjesta u Jadroliniji odgovaraju direktno predsjedniku Uprave. Radilo se o još jednom propalom pokušaju Sopte da stvarno stanje u Jadroliniji, u svrhu vlastite promidžbe, prikrije na uštrb tehničke ispravnosti brodova, koja na kraju utječe na sigurnost putnika“, ističu iz sindikata.

Naglašavaju da se kupuju stari i nesigurni brodovi, u koje se onda ništa ili malo ulaže, a to pokazuje primjer broda "Oliver" koji četiri mjeseca boravi u remontnom brodogradilištu, bez obzira što linija koju bi trebao održavati vapi za novim brodom, kao i druge linije koje Jadrolinija održava.

„Jadrolinija na čelu s ovim predsjednikom Uprave pokazuje pravo lice i smjernice na koji način zapravo obnavlja flotu“, naveli su iz Strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije, jednog od tri sindikata u Jadroliniji.

Prošlog tjedna je, nakon obavljenog završnog testiranja Jadrolinijinog broda „Oliver“ u brodogradilištu Viktor Lenac, privremeno odgođeno uvođenje broda u održavanje državne trajektne linije Split – Vela luka – Ubli.

Uvođenje broda "Oliver“, koji je dobio ime po preminulom pjevaču Oliveru Dragojeviću, odgođeno je zbog dodatnog zahtjeva Lučke kapetanije koji će tvrtka u što kraćem roku ispuniti, ponajprije imajući na umu maksimalnu sigurnost putnika i posade, poručila je Jadrolinija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum