USPJESI

Učenici gitare Umjetničke škole Poreč na natjecanju u Makarskoj: NAGRAĐENI CHIARA VUKADINOVIĆ, KLARA GULIĆ I MATEJ TOMRECAJ

| Autor: Mladen RADIĆ
Nagrađeni gitaristi

Nagrađeni gitaristi


Još jedan veliki uspjeh ostvarili su učenici Umjetničke škole Poreč - nagrađeni su na 59. hrvatskom natjecanju za učenike i studente glazbe za disciplinu gitara, Županijskom natjecanju u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za regiju jug. Natjecanje je održano u Glazbenoj školi Makarska, a sudjelovali su učenici osnovnih, srednjih škola i akademija. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi Maroje Brčić, Xhevdet Sahatxhija, Tomislav Vasilj, Krešimir Bedek i Tomislav Vukšić.

Umjetničku školu Poreč predstavljali su učenici Chiara Vukadinović (gitara, 6. razred), Klara Gulić (gitara, 4. razred) i Matej Tomrecaj (gitara, 3. razred, Područni odjel Vrsar).

U I. kategoriji, u kojoj su se natjecali učenici do 11 godina, Matej Tomrecaj kojem je ovo bio prvi nastup na ovakvom natjecanju, osvojio je drugu nagradu s 89,70 bodova, a njega je za natjecanje pripremala učiteljica gitare Područnog odjela Vrsar Sandra Šustereiter. U II. kategoriji, u kojoj su se natjecali učenici do 13 godina, učenica Klara Gulić osvojila je II. nagradu s 87,60 bodova. U III. kategoriji, u kojoj su se natjecali učenici do 15 godina, učenica Chiara Vukadinović svojim nastupom osvojila je II. nagradu s 88,60 bodova. Klaru i Chiaru, inače dvije višestruko nagrađivane učenice, pripremao je učitelj Hrvoje Hleb pod čijim je vodstvom i pripremom njihov talent došao do posebnog izražaja.

- Učenicima je nastup na natjecanju i postignuti uspjeh dragocjeno iskustvo i velika motivacija za daljnji trud. Ponosni smo na njihov nastup i marljivost u pripremama za ovo važno natjecanje te na predanost u radu i sviranju uz sve ostale obveze. Zajednički uspjeh Mateja, Klare i Chiare sve nas je razveselio i zaista ih je pravi užitak vidjeti i slušati kako sviraju i motiviraju nas svojom ljubavlju prema glazbi i muziciranjem. Veliko hvala i divnim roditeljima, učiteljima i ravnateljici OŠ Finide, OŠ Poreč i OŠ Vladimira Nazora Vrsar na podršci i razumijevanju. Posebno smo zahvalni i želimo istaknuti velik trud učitelja Hrvoja Hleba i Sandre Šustereiter koji dugi niz godina s učenicima osvajaju najviše nagrade na natjecanjima iz gitare. Čestitke od srca učenicima te sjajnim učiteljima na iznimnom trudu i postignutim rezultatima, poručuje ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom