Traje do 5. svibnja

Počinje 10. Poreč Fest, međunarodno gitarističko i violinističko natjecanje

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Od 2. do 5. svibnja u Poreču se održava 10. međunarodno gitarističko i violinističko natjecanje Poreč Fest, kome je organizator porečka Umjetnička škola.

U petak i subotu u sklopu Poreč Festa u koncertnoj dvorani Umjetničke škole pred međunarodnim ocjenjivačkim sudom održavat će se natjecanje za solo violinu u šest kategorija, dok će se u isto vrijeme natjecanje za solo gitaru, također u šest kategorija, odvijati u Istarskoj sabornici. Posljednji dan Poreč Festa, nedjelja 5. svibnja, posvećen je natjecanju komornih sastava u tri kategorije (osnovna i srednja škola te akademija).

U sklopu Poreč Festa održavaju se i večernji koncerti, pa će tako u četvrtak 2. svibnja u Istarskoj sabornici u 20 sati nastupiti violinist Anđelko Krpan (Hrvatska) i gitarist Alejandro Córdova (Mexico); u subotu 4. svibnja u 19 sati u Istarskoj sabornici će nastupiti gitarist Petrit Çeku (Kosovo); a završni koncert pobjednika natjecanja i dodjela posebnih nagrada Poreč Festa održat će se u nedjelju 5. svibnja u 14 sati u porečkoj Kazališnoj dvorani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum