SJAJAN USPJEH

Mlada pulska pjevačica dobitnica festivalskih priznanja: NOVE MEĐUNARODNE NAGRADE ZA DESETOGODIŠNJU PULJANKU ZOE ŠESTAN

Zoe Šestan, učenica četvrtog razreda Osnovne škole Šijana, na ovogodišnjem online međunarodnom festivalu Razigrane note osvojila je drugu nagradu za interpretaciju * U jakoj finalnoj konkurenciji Balkan Festa u Banja Luci osvojila je treće mjesto* Prvo mjesto u kategoriji Rock and Roll i prvo mjesto u kategoriji Svjetski hit, te drugo mjesto u "Nezaboravnim izvedbama" osvojila je na prestižnom međunarodnom festivalu Angel Voice

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Zoe Šestan - niže uspjeh za uspjehom

Zoe Šestan - niže uspjeh za uspjehom


Sjajne uspjehe postigla je ovih dana mlada pulska pjevačica, iznimno talentirana Zoe Šestan. Ova desetogodišnjakinja, učenica četvrtog razreda Osnovne škole Šijana na ovogodišnjem online međunarodnom festivalu Razigrane note osvojila je drugu nagradu za interpretaciju. Iako je festival bio online, riječ je o prestižnoj manifestaciji, i ovaj uspjeh je vrlo značajan. Veliki je uspjeh postigla i u finalu Balkan Festa u Banjoj Luci gdje je osvojila treće mjesto.

- U samo nekoliko dana izvedbu snimljenu maminim starim mobitelom pogledalo je nevjerojatnih 7.771 gledatelja diljem regije te sam osvojila izvanrednih 1.500 likeova, reći će Zoe za nastup u Banja Luci, gdje je nastupila kao debitantica među izvrsnim izvođačima, uglavnom veteranima.

Renomirana natjecanja

Imajući u vidu renome ovoga festivala, to je vrlo veliki uspjeh, posebice uzevši u obzir njezinu dob. Ovo je ujedno i regionalno natjecanje za Slavjanski Bazar, jedan od značajnijih pjevačkih festivala.

Paralelno, tijekom ova dva festivala osvojila je opet kao debitantica prvo mjesto u, njezinoj najdražoj, kategoriji Rock and Roll i prvo mjesto u kategoriji Svjetski hit, te drugo mjesto u "Nezaboravnim izvedbama" na također prestižnom međunarodnom festivalu Angel Voice u organizaciji WAPA Serbia gdje su sudjelovali izvođači raznih dobi iz cijeloga svijeta.

Zoe Šestan - niže uspjeh za uspjehom

Zoe je klavir počela svirati s pet godina kod profesorice Oriette Šverko, a gitaru sa šest, sve u Centru Luigi Dallapiccola, u pulskoj Zajednici Talijana. Gitaru potom nastavlja pri OKUD-u Istra kod nastavnika Alexa Nadišića pod čijim mentorstvom osvaja prvu nagradu na gitarističkom natjecanju Kastavski zvuci 2021. Profesor Alex potiče je da proba svirati druge instrumente: bas i bubanj, ali i svirati i pjevati istovremeno, što joj se silno dopalo.

Danas je marljiva učenica drugog razreda Osnovne glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Pula, gdje uči klavir kod profesorice Maše Pavićević i gitaru kod profesora Alejandra Cordove Hernandeza.

Što se pjevanja tiče, započela je u malim pjevačima - minicantanti pulskog Circola, a nastupala je i u zboru Arena Internationala pod vodstvom profesorice Tatiane Šverko, te potom i u zboru Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula koji vodi profesorica Tatiana Giorgi iz Pule. Već nekoliko godina sudjeluje i u njenim ljetnim rock kamp radionicama kao pjevačica zbora i kao solistica. Najbolje iskustvo s Čarobnom frulom bilo joj je prije dvije godine kad je baš za svoj osmi rođendan kao dio zbora s bandom Dubioza kolektiv nastupala u Areni pred nekoliko tisuća ljudi, što je bio svakako poseban uspjeh i poseban ugođaj.

On line radionice

Nastupala je na raznim manifestacijama u Puli i šire, a ni korona, post covid i ostale zdravstvene poteškoće koje su je nedavno snašle, nisu je spriječile da pohađa razne online radionice.

Na samom početku ove godine kao najmlađa polaznica on line radionice Band@Music u organizaciji Udruge Prijatelji glazbe iz Svete Nedelje, EU projekta Music@Media@Za djecu i mlade, pod vodstvom Ive Mikulčić Hapač, dobiva priliku snimiti čak dva glazbena videospota, što je također bio značajan pothvat.

Važno iskustvo su joj također on line radionice kod jazzerice Lele Kaplowitz, zahvaljujući kojoj je puno naučila o brojnim glazbenim temama te imala priliku uživo pjevati i Josipi Lisac, a što se može vidjeti na YouTube stranici Vocalela.

Ističe da joj sada prvenstveno treba pomoć oko autorske pjesme, koja ne mora biti dječja, nego rockerska, blues ili funky kako bi mogla ići dalje. Tko želi slušati kako Zoe zvuči, može posjetiti YouTube kanal Zoe Šestan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of