Jer svirati se mora 2

KANFANAR GRAD BLUESA: Edi East Trance Blues i Restless Sea oduševili publiku na placi

Uz podršku vjernih fanova, Edi East Trance Blues i njihovi mladi prijatelji iz Labina Restless Sea održali su trosatni koncert koji nije nikoga ostavio ravnodušnim

| Autor: Mladen RADIĆ
Edi East Trance Blues u Kanfanaru

Edi East Trance Blues u Kanfanaru


"Dvajsetišeti šestega u šest" bio je naziv drugog koncerta u seriji "Kanfanar grad bluesa", u sklopu akcije "Jer svirati se mora 2", koji se održao u Parku na Kanfanarskoj placi. Uz podršku vjernih fanova, Edi East Trance Blues i njihovi mladi prijatelji iz Labina Restless Sea održali su trosatni koncert koji nije nikoga ostavio ravnodušnim.

Mladi Labinjani, koji su usprkos mladosti vrlo uigran i uvjerljiv band, na tragu starih rokera šezdesetih i sedamdesetih, Led Zeppelina, Creama i sličnih, predstavili su svoj autorski materijal, kao i ponešto blues i rock standarda i pokazali da se na njih može najozbiljnije računati. Iako pjevaju na engleskom, originalnim autorskim pristupom izdvajaju se među mnoštvom mladih bendova koji se pojavljuju u posljednje vrijeme. Nakon njih su nastupili sada već etablirani neo trance blues band iz Kanfanara, Edi East Trance Blues, predvođeni poznatim Edijem Maružinom, frontmenom legendarnih Gustafa. U nešto više od sat vremena predstavili su presjek njihova dva albuma "Sumpor" i "35'61'' iz 2020." Ekipa koja je pobijedila na Croatian Blues Challengeu 2019. i zaslužila put na svjetski Blues Challenge u američki Memphis te za album "Sumpor" dobila nagradu za najbolji blues album 2018./'19. u regiji, pokazala je da to nije bilo slučajno. Uvjerljivom svirkom, na momente i grubom, prljavom, pokazala je zašto ih neki smatraju najboljim nasljednicima starog North Hill Mississippi Country Bluesa.

Ugodna atmosfera i ambijent kanfanarskog parka još je jednu nedjelju učinio interesantnom za posjetu Kanfanaru. Akcija "Kanfanar grad bluesa" pun je pogodak, i uz podršku Općine Kanfanar nastavlja se dalje kroz cijelu godinu i sve će kulminirati drugim Dvigrad Blues Festivalom koji će se održati 18. rujna na istom mjestu. Sve skupa ujedno je pokazalo da blues i rock ne žive samo u gradu, već da se oni mogu svirati i u ruralnijem dijelu Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater