PROMOCIJA NOVOG ALBUMA EETB

KGB ILITI KANFANAR GRAD BLUESA: Ove nedjelje koncert grupa Edi East Trance Blues i Restless Sea

| Autor: Tea TIDIĆ
Edi East Trance Blues (Snimio Ang Maružin)

Edi East Trance Blues (Snimio Ang Maružin)


Ove nedjelje, 26. lipnja s početkom u 18 sati na kanfanarskoj placi održat će se posljednji od četiri koncerta iz serije "Jer svirati se mora 2" sufinanciran od HDS/ZAMP, a organiziran u režiji Udruge Gustafi i Općine Kanfanar, kojim se promovira blues kao i akcija Kanfanar Grad Bluesa.

Nastupit će domaćini, Edi East Trance Blues, i njihovi mladi gosti iz Labina, grupa Restless Sea. Edi East Trance Blues prvi album "Sumpor" izdali su 2018. godine i za njega su osvojili nagradu za najbolji album blues glazbe u 2018./19. godini po izboru "Hrvatskih blues snaga". Već u prosincu 2020. na tržište su izbacili i novi album "35' 61'' iz 2020." iliti "Caminada" u produkciji Edija Cukerića.

Nažalost, pandemija je učinila svoje i album nije stigao ni biti promoviran, a kamoli pošteno predstavljen publici. Razdoblje bez svirki učinilo je svoje. No, Edi i kumpanija se ne predaju i u to teško vrijeme organiziraju Dvigrad Blues Festival koji je pobrao ovacije već u prvom pokušaju. Želeći ojačati poziciju, a ujedno i pokušavajući brendirati Kanfanar, uz "Općinu fuži, pašte i voli" i kao Grad bluesa, te ga smjestiti na svjetsku kartu bluesa, organiziraju akciju KGB (Kanfanar grad bluesa) i u tu svrhu namjeravaju prirediti niz manjih blues koncerata kroz cijelu godinu.

Slijedeći na rasporedu je ovaj nedjeljni, nazvan "Dvajstišesti šestega u šest" koji će se, kako je najavljeno na početku, održati 26. lipnja u 18 sati. Bit će to ujedno i dugoočekivana promocija albuma "35' 61'' iz 2020." za Kanfanar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum