NOVI PROJEKT

Dođite nam danas, dođite nam sutra, dođite na naša Glazbena jutra!

| Autor: Glas Istre
(Foto: Glazbena jutra)

(Foto: Glazbena jutra)


Glazbena jutra su novi projekt čije su začetnice ravnateljica glazbene škole Glazbaonica Ljubav Petra Heisinger (ili kako ju djeca vole zvati – teta Nota) i poznata dječja književnica Željka Horvat-Vukelja, a osmislile su ga u suradnji i na poticaj predsjednice Hrvatskog glazbenog zavoda Romane Matanovac Vučković, kako bi se djeci ponudio jedinstven sadržaj koji ujedno promiče i ispravne životne vrijednosti te ih od malih nogu odgaja za kvalitetnu glazbu.

(Foto: Glazbena jutra)

Glazbena jutra su radionice za djecu predškolske i ranoškolske dobi od (4.5 – 9.5 g.) na kojima će se djeca upoznati s poviješću Hrvatskog glazbenog zavoda, instrumentima, znamenitim skladateljima i temeljnim pojmovima iz solfeggia, a sve kroz priču i igru, uz slike, fotografije, lutke i druga didaktička sredstva. Ovo edukativno i zabavno druženje osmišljeno je tako da poučava ne zanemarujući pritom potrebu djece za pjevanjem, sviranjem i pokretom.

„Jedna od glavnih misija Hrvatskog glazbenog zavoda jest širenje glazbene kulture među djecom i mladima, a na tom putu je osobito važno potaknuti razvijanje senzibiliteta za glazbu od najranije dobi. Suradnja s Glazbaonicom ljubav je za nas više nego dobrodošla i vjerujemo da će ovaj jedinstveni projekt polučiti veliki uspjeh i odgojiti generacije poklonika glazbe.“ – kaže Romana Matanovac Vučković.

(Foto: Glazbena jutra)

Autorice ovog projekta Željka Horvat-Vukelja i Petra Heisinger su ujedno i autorice novoga glazbenog priručnika za učitelje i odgajatelje – Pričom do glazbe. Važno je naglasiti i to da su slikovnice Željke Horvat-Vukelje na popisu lektire za prvi i drugi razred, a ravnateljica i osnivačica Glazbaonice ljubav Petra Heisinger svoj je program glazbenih animacija za djecu predškolske dobi predstavila na Harvardu na Međunarodnoj konferenciji učitelja 2017. godine.

(Foto: Glazbena jutra)

Glazbena jutra su prije potresa već zaživjela u prostorijama Hrvatskog glazbenog zavoda i naišla na prekrasan odaziv roditelja i djece! Od jeseni, iduće školske godine (2022./2023.) održavat će se na mjesečnoj bazi, na atraktivnim lokacijama grada Zagreba u prostorima prilagođenima djeci! I dalje u suradnji s Hrvatskim glazbenim zavodom dok se isti obnavlja.

Kupnja ulaznica ići će preko glazbene škole Glazbaonica Ljubav. Dobrodošli nam došli, jako vam se radujemo!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater